Захворіли вночі: шукайте ліки в іншому районі. Добропілля 3 місяці без цілодобової аптеки

Переглядів: 1593 0 20.10.2018 в 08:00:07 Новини охорони здоров'я
Захворіли вночі: шукайте ліки в іншому районі. Добропілля 3 місяці без цілодобової аптеки

На початку липня 2018 року на сайті Добропільської міської ради з'явилося повідомлення про припинення роботи нічної аптеки, що знаходится в адміністративній будівлі міської лікарні, вона перестала працювати цілодобово. Як повідомив сайт Шкварки, керівництво аптеки зробило це з економічних причин.

Місцева влада запропонувала рішення, за домовленностю, можна придбати ліки в нічний час в аптеці, що знаходиться за адресою: вул. Івана Франка (колишня Фрунзе) 28, що теріторіально знаходиться за кілька декілька зупинок (5-6 зупинок на міському транспорті). Та пообіцяли надалі інформувати про зміни. А керівник Громадської ради П.Древаль навіть запропонував підготувати звернення до міської влади з тим, щоб цілодобова аптека працювала в приміщенні лікарні (за інформацією сайта Шкварки).

Ця новина шокувала, тому що аптека знаходиться в лікарняному містечку, та було досить зручно ходити купувати ліки за рецептами. Та робити нічого. Доведеться на таксі мабудь їздити, бо далекувато, та знов-таки вночі вибору не має. Заміна є - та хоч і гірко, та проковтнули. Пообіцяли інформувати, мабуть шукають рішення.

Проте вже майже через місяць, і аптека по Фрунзе також припинила працювати в нічний час. Тобто з серпня вона не працює (вже пішов третій місяць). 

Саме ввечері чи вночі бувають різні випадки: гостре течіння захворювання, чи загострення хронічної хвороби, ДТП чи нещасні випадки, то що. Є багато критичних станів, які потребують НЕГАЙНОЇ допомоги, коли лік йде на хвилини чи часи.

У лікарні в наявності є тільки ліки, придбані за гос.тендерами. Найближча аптека, що працює вночі - відтепер лише у Покровську?! Ті, хто захворів, повинні знайти необхідні ліки - самі подбати про себе, чи їх родичи, якщо вони є поряд. Лікарі безсилі, якщо є чим допомогти, допоможуть, та всі ж випадки індивідуальні, а ліки могуть коштувати занадто дорого, щоб "залежатися", чи просто можуть бути з тих, що закінчуються першими. 

Мешканці Добропілля та Добропільського району дуже стривожені, життя кожного може бути під загрозою! Виходить, що зараз і врачі, і родичи безсилі, якщо таке нещастя трапилося вночі. Родичі хворих змучено вирішуюсть: іхати до Покровська вночі на таксі чи чекати до ранку? А якщо це таке питання, яке може коштувати життя? Що це? Чому? За що? 

Кожне життя безцінне, та чи турбує це власників аптеки чи місцеву владу?! Місцева влада в такому надважливому питанні справді не може знайти рішення? Багато аптек працюють і в менш привабливих умовах, може потрібно відкрити ще одну аптеку поряд з лікарнею, чи влада може створити сприємливі умови для відповідального власника? Якщо цьому питанню приділити достійну увагу, вихід обов'язково знайдеться!

Тож поки що мешканцям залишається тільки молитися, якщо здоров'я "підводить" після 19-00 або 21-00, бо саме до цього часу працюють більшість аптек. Шанс отримати  своєчасну допомогу у нас забрали. Принаймні до відкриття аптеки вранці.

Довідка. Радіус обслуговування Добропільської лікарні - 40 км, це біля 60 тис.чол. населення. Сюди привозить хворих швидка з міст великого Добропілля та інших населених пунктів, хворі можуть добратитися до приймального покою самостійно.

 

Фото: http://dcpmsd.dn.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх