В добропольской городской библиотеке прошел эко-диспут «Сохраним красоту Земли для потомков»

Переглядів: 1422 0 29.04.2016 в 19:55:22 Новини бібліотек
В добропольской городской библиотеке прошел эко-диспут «Сохраним красоту Земли для потомков»

У 70-ті роки минулого сторіччя серед науковців набув поширення термін «космічний корабель Земля». Цей космічний корабель сьогодні нараховує понад 7 мільярдів осіб екіпажу, він добре відрегульований і налагоджений природою. Але ось вже кілька десятків років вчених і світову громадськість непокоять симптоми неблагополуччя у стосунках між людством і природою. Час бути мудрим - сьогодні. Завтра буде пізно, бо людина екологічно неосвічена може несвідомо ввести в дію такі природні механізми, які вже самі, без участі людини і всупереч їй, доведуть до кінця процеси деградації світу природи.

   Один з таких механізмів був запущений 30 років тому, коли сталася найбільша техногенна катастрофа світу – аварія на Чорнобильській атомній станції, що стала загальнонаціональним лихом України. Тож екологічна тематика особливо актуальна для нашої країни.

   На еко-диспут «Збережемо красу Землі для нащадків» до ЦМБ прийшли учні 9-А класу НВК №7 разом з класним керівником Тетяною Василівною Ясинською.

   Зупинившись на глобальних екологічних проблемах, бібліотекарі перейшли до теми «мирного атому». Запрошений гість – Олена Сергіївна Кошелєва, заступник головного інженера з охорони навколишнього природного середовища ШУ «Добропільське», розповіла підліткам про причини, хід і наслідки Чорнобильської катастрофи, проілюструвавши свій виступ відеопрезентацією. Наступний крок – перегляд відеофільму «Чорнобиль. 3328».  Хвилина за хвилиною міняли настрій глядачів. Налаштовані спочатку на нудну лекцію, юнаки і дівчата поступово змінювали свій настрій. Бо неможливо було залишитися байдужими до доль тих, хто врятував людство від невидимого ворога, отримавши таке опромінення, що титули «Ваша світлість» чи «Ваше сіятельство» набули буквального значення.

   Фільм завершився – і в читальному залі панувала абсолютна тиша. Наступним кроком стало обговорення побаченого і почутого. Неквапно, по одному реченню, по репліці учні почали висловлюватися і формулювати свою думку. Висновок був одноголосним: людство має не допустити повторення такого кошмару, радіація більше не повинна забирати життя найкращих, найбільш сміливих, відважних, самовідданих, бо саме такі люди зупинили оскаженілий атом.

   Прощаючись, дев`ятикласники запевнили колектив ЦМБ, що залюбки відвідуватимуть наші заходи в майбутньому.


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх