В Доброполье от рук интернет-мошенницы пострадала местная жительница

Переглядів: 1060 0 12.05.2018 в 08:00:17 Новини поліції
В Доброполье от рук интернет-мошенницы пострадала местная жительница

Завітавши в гості до своєї приятельки, дівчина скористалась тим, що залишилась наодинці із гаманцем подруги і вкрала з відти банківську картку. В подальшому юна крадійка зняла з неї 3 тисячі гривень. Того ж дня грошові заощадження втратила жінка через те, що повідомила всі реквізити картки невідомій, яка ніби то хотіла розплатитися за продавану в інтернеті річ. В обох випадках поліцейськими відкриті кримінальні провадження.

До чергової частини Авдіївського відділення поліції звернулась 19-річна місцева мешканка із заявою про те, що з її банківського рахунку невідомі зняли 3 тисячі гривень. В ході вжитих оперативних дій, правоохоронцям вдалося встановити, що крадіжку грошей вчинила знайома потерпілої. Так, поліцейські з’ясували, що 16-річна дівчина прийшла в гості до подруги і коли та вийшла в іншу кімнату, на столі залишився її гаманець. Юна зловмисниця дістала з нього банківську картку і згодом пішла. Через кілька днів постраждалій надійшло смс-повідомлення про те, що з її рахунку зняті гроші і лише тоді вона помітила пропажу картки. Сама ж подруга-крадійка від пояснень відмовилась.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Таким чином, «подружка» може опинитися в тюрмі строком до 3-х років.

А в Добропіллі до шахрайських тенет потрапила 48-річна жінка. Потерпіла розмістила в інтернеті оголошення про продаж дитячих речей і вказала номер свого телефону. Через кілька днів їй зателефонувала невідома, сказала, що хоче придбати запропоновані товари і для цього їй потрібні не тільки номер картки, а й строк її дії та пін-код. Потерпіла вже в поліції розповіла, що в той момент розгубилась і виказала шахрайці всю особисту інформацію. Майже одразу добропільчанка отримала смс про те, що з її банківського рахунку знятий увесь грошовий залишок – 950 гривень. Зрозумівши, що сталося це з вини «покупательки», бідолашна звернулася за допомогою до правоохоронців.

Наразі за даним випадком поліцейськими відкрито кримінальне провадження за ст.190 «Шахрайство». Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 3-х років.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх