Управления Пенсионного фонда в г. Доброполье: "На нелегкой ниве службы украинскому народу" + ФОТО

Переглядів: 2688 0 31.10.2014 в 14:43:42 Суспільство
Управления Пенсионного фонда в г. Доброполье:

   Щороку у першу неділю листопада відзначається День працівників соціальної сфери, до їх великої армії належать і 72 фахівці управління Пенсійного фонду України в м.Добропіллі та Добропільському районі, з них 69 – це жінки, кожна з яких заслуговує слів вдячності та поваги.    Завдяки їх праці управлінням забезпечена налагоджена робота в усіх напрямках. На обліку в управлінні перебуває майже 30 тисяч пенсіонерів, із загальної чисельності пенсіонерів отримують пенсію:

  • за віком – 21647 громадян;
  •  по інвалідності - 2814громадян;
  •  у разі втрати годувальника - 3785громадян;
  •  за вислугу років - 361громадян;
  •  соціальні пенсії - 206громадян.

         За 9 місяців 2014 р. спеціалістами відділу з призначення пенсій призначено 935 пенсій, проведено 1707 перерахунків за заявами громадян.

         За результатами проведеної роботи збільшився, у порівнянні з початком року, середньомісячний розмір пенсій на 36,97 грн. та станом на 01.10.2014 складає – 2287,39 грн. Пенсію вище прожиткового мінімуму отримують 95,5% громадян, у розмірі прожиткового мінімуму – 4 %, нижче прожиткового – 0,5%.

         Відповідальність за своєчасне призначення та перерахунки пенсій лежить на начальнику відділу з призначення пенсій Громило Наталі Миколаївні, яка після закінчення ВУЗу у 2003 році прийшла до управління ПФУ, взяла участь у конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста відділу пенсійного забезпечення та перемогла. За час роботи у системі Пенсійного фонду України пройшла шлях від головного спеціаліста до начальника відділу завдяки тому, що їй притаманні якості, потрібні для виконання безпосередніх обов’язків і для спілкування з літніми людьми, вміння дарувати добро і увагу. Значний досвід роботи за спеціальністю і професіоналізм у поєднанні з вимогливістю до себе, прагненням до самоосвіти дає гарні результати в роботі. Співробітники поважають та цінують Наталю Миколаївну.

   Під її керівництвом працює 15 фахівців відділу, в тому числі й молодий спеціаліст Петухова Галина Олексіївна, яка у 2012 році закінчила Донецький національний університет економіки і торгівлі ім.Туган-Барановського за направленням управління ПФУ в м.Добропіллі та Добропільському районі. Прийняла Присягу державного службовця та гідно її дотримується. Розпочала трудову діяльність на посаді головного спеціаліста загального відділу, та проявила себе, як працездатний спеціаліст з високим рівнем культури у поведінці і спілкуванні з людьми. Для більш раціонального використання якостей фахівця, керівництвом було прийнято рішення перевести Галину Олексіївну на посаду головного спеціаліста відділу з призначення пенсій.

   Зізнається, що спочатку було складно, проте, вже через декілька місяців, завдячуючи наполегливості та рівню теоретичних знань, вона освоїла дільницю роботи та продовжує працювати над підвищенням професійного рівня.

   Робота відділу з призначення пенсій значно залежить від якості документів, прийнятих відділом з обслуговування та розгляду звернень громадян. В управлінні передбачено все необхідне: просторий вестибюль, обладнана кімната прийому, щоденні прийоми та консультації, з 2014 року запроваджено систему обслуговування громадян за принципом “Єдиного вікна”. Чітко налагоджена робота персональних комп’ютерів, об’єднаних в єдину локальну мережу. Начальник відділу Гостілова Олена Вікторівна пишається тим, що має старанного заступника Шевелєву Катерину Іванівну, яка в своїй автобіографії при оформленні документів на прийом на роботу написала “приймала активну участь у житті школи, була активісткою, старостою класу, … приймала активну участь у громадському житті ВНЗ”.

   Ці здібності Катерина Іванівна  продовжує реалізувати не лише у трудовій діяльності, але й як член профспілкового комітету управління, завжди у перших рядах з творчими пропозиціями щодо організації колективних заходів. Крім цього, за час роботи в управлінні з 2007 набула достатнього досвіду у роботі зі зверненнями громадян. Приємна зовнішність, відкритий погляд, завжди позитивно впливає на відвідувачів. Вона добре обізнана з нормативними документами щодо пенсійного забезпечення, вміло використовує їх у практичній роботі.

   За 9 місяців 2014 року до управління надійшло 589 звернень, з яких 452 – усних, які були розглянуті у терміни, встановлені законодавством.

   Крім цього, на “Пряму телефонну лінію” звернулось 13 чоловік, “Гарячу телефонну лінію” – 67 громадян, проведено 69 виїздних прийомів громадян, з них:

  • 58 за місцем проживання (звернулось 87 громадян);
  • 11 в трудових колективах(присутні 344 чоловіки).

   На сторожі законного, цільового використання коштів Пенсійного фонду стоять фахівці відділу контрольно-перевірочної роботи.

   У 2005 році до управління прийшла працювати, маючи незначний досвід роботи на посаді оператора комп’ютерного набору на недержавному підприємстві, Волошина Ольга Сергіївна.

   В системі Пенсійного фонду вона опанувала роботу у відділі пенсійного забезпечення, потім у відділі персоніфікованого обліку інформаційних систем та мереж. З лютого Ольгу Сергіївну призначено на посаду заступника відділу контрольно-перевірочної роботи. Не все спочатку вдавалось, проте наполегливість та допитливість зробили свою справу. Видно, що молодий керівник отримує задоволення від роботи, яку сумлінно виконує.

   Приємно бачити очі, які горять від ентузіазму, а найбільше цінне - бажання якісно та своєчасно виконувати поставлені задачі, і це їй вдається.

   Під керівництвом та за участю Ольги Сергіївни за 9 місяців 2014 року відділом проведено 184 позапланових перевірки та 267 зустрічних перевірок.

   Виявлено переплат пенсій на суму 10,6 тис.грн., недоплат на суму 0,5 тис.грн. Крім того, систематично щокварталу проводяться перевірки банків щодо своєчасності зарахування пенсій на вкладні рахунки пенсіонерів та правильності виплати пенсій через поточні рахунки пенсіонерів, перевірки своєчасності та повноти виплати пенсій та соціальних допомог відділеннями поштового зв’язку та інше.

   Розповідати можна про кожного фахівця та сьогодні я зупинилась лише на декількох постатях відносно молодих спеціалістів, керівників, які досягли успіхів та кар’єрного росту.

   Шановні мої співробітники та працівники соціальної сфери міста та району я щиро вітаю Вас з нагоди професійного свята. Нехай у ваших серцях ніколи не згасає полум’я щирого ставлення до людей, глибоке усвідомлення важливості вашої місії зробить ще більше плідною та натхненною вашу працю, а кожен день буде сповнений теплом людської вдячності та шани.

 

Перший заступник начальника управління

Пенсійного фонду України в м.Добропіллі

та Добропільському районі                                                Н.Є.Пітик


Управления Пенсионного фонда в г. Доброполье:


Управления Пенсионного фонда в г. Доброполье:


Управления Пенсионного фонда в г. Доброполье:


Управления Пенсионного фонда в г. Доброполье:


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх