У Добропіллі розпочались перевірки підприємців. Вже встановлені факти використання праці неоформлених працівників

Переглядів: 1332 0 15.02.2020 в 09:30:45 Новини місцевої влади
У Добропіллі розпочались перевірки підприємців. Вже встановлені факти використання праці неоформлених працівників

13 лютого інспекторами праці відділу контролю південно-західного напрямку управління з питань праці Головного управління Держпраці у Донецькій області розпочато інспекційні відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

Під час проведення інспекційних відвідувань встановлено факти використання фізичними особами – підприємцями неоформлених працівників у Добропіллі.

Юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору  у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, застосовується попередження.

При цьому вчинення повторно такого порушення протягом двох років з дня виявлення порушення – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

Окрім фінансової санкції, Юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть ще адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 500 до 1000 нмдг (від 8500,0 грн. до 17000,0 грн.). У разі повторного вчинення протягом року — штраф від 1000 до 2000 нмдг (від 17000,0 грн. до 34000,0 грн.).


Джерело: https://dn.dsp.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх