Щодо необхідності оформлювати вторинному водокористувачу окремий дозвіл на спеціальне водокористування

Переглядів: 2146 0 25.06.2012 в 20:29:06 Новини комунальних служб
Щодо необхідності оформлювати вторинному водокористувачу окремий дозвіл на спеціальне водокористування

Погоджено

                                        Начальник Добропільської ОДПІ

                   __________С.А.Сузіна

               06 червня 2012року




Щодо необхідності оформлювати вторинному водокористувачу  окремий дозвіл на спеціальне водокористування


Відповідно до статті 48 Водного кодексу України (далі – Водний кодекс) спеціальне водокористування – це забір води з водних об’єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об’єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів.

Згідно зі статтею 42 Водного кодексу водокористувачі можуть бути первинними і вторинними. Первинні водокористувачі – це ті, що мають власні водозабірні споруди і відповідне обладнання для забору води. Вторинні водокористувачі (абоненти) – це ті, що не мають власних водозабірних споруд і отримують воду з водозабірних споруд первинних водокористувачів та скидають стічні води в їх системи на умовах, що встановлюються між ними.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України у своєму листі від 15.01.11 № 5515/16/10-11 МП, роз’яснює, виходячи з норм статей 42, 48 Водного кодексу, що "дозвіл на спеціальне водокористування оформлюють лише первинні водокористувачі, тобто ті, які мають власні водозабірні споруди і відповідне обладнання для забору води. Для вторинних водокористувачів дозволом на спеціальне водокористування є встановлений у дозволі первинного водокористувача ліміт використання води та відведення стічних вод абонентами  і договір між ними. Окремим документом дозвіл на спеціальне водокористування для вторинних водокористувачів не оформлюється”.

Таким чином, збір за спеціальне використання води вторинним водокористувачем обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води, встановлених у дозволі первинного водокористувача лімітів, передбачених для вторинного водокористувача, ставок збору та коефіцієнтів.



Завідувач сектору взаємодії зі

ЗМІ та громадськістю                                                               Т.І.Панченко


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх