Последнее заседание в уходящем году Общественного совета райгосадминистрации прошло очень активно и продуктивно

Переглядів: 1315 0 18.12.2015 в 07:21:14 Новини місцевої влади
Последнее заседание в уходящем году Общественного совета райгосадминистрации прошло очень активно и продуктивно

16 грудня відбулося останнє в 2015 році засідання Громадської ради при райдержадміністрації. На засідання Громадської ради запрошені голова райдержадміністрації Олег Кравчук, заступник голови райдержадміністрації Наталя Перекотій, заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники місцевих засобів масової інформації.

Відкриваючи засідання, голова райдержадміністрації наголосив на необхідності подальшої тісної співпраці між владою та Громадською радою, на більшій активності членів ради, на їх участі у всіх заходах, які проводяться в районі.

Під час засідання Громадської ради, значну увагу було зосереджено на обговоренні питання діяльності Октябрської об’єднаної територіальної громади. На сьогоднішній день в районі створена одна об’єднана територіальна громада. Голова громади В. Кучеріненко розповів про досвід роботи в цьому напрямку, на якому етапі знаходиться реєстрація громади, які проблемні питання є і як вони вирішуються, про чисельний склад апарату та вирішення кадрових питань.

У членів Громадської ради та присутніх на засіданні в ході обговорення виникало багато питань до сільського голови, так як процес утворення спроможних громад розпочався, він досить непростий, і жителів району дуже хвилює питання подальшого існування, фінансування їх населених пунктів.

Увагу присутніх було зосереджено й на обговоренні питань про використання природніх ресурсів в Добропільському районі та про епізоотичну ситуацію в районі і шляхи запобігання розповсюдження небезпечних хвороб.

Доповідачі, директор КП Мисливсько - рибальського господарства Українського Товариства мисливців та рибалок в Добропільському районі Анатолій Кучеренко і начальник управління ветеринарної медицини в районі Володимир Овчаров проінформували присутніх про досить небезпечну ситуацію в районі з розповсюдженням хижих тварин (лисиць, вовків). Це несе небезпеку для життя та здоров’я мешканців району, адже ці тварини є переносниками сказу, а полювання в Донецькій області заборонено у зв’язку з проведенням на її території АТО.

Члени Громадської ради прийняли рішення написати звернення до керівника Донецької обласної державної військово-цивільної адміністрації з приводу надання допомоги у вирішенні такого важливого питання.

Заступник начальника управління Держземагенства в м. Добропіллі і Добропільському районі Сергій Зоц доповів до відома присутніх інформацію про порядок отримання земельних ділянок для особистого селянського господарства до 2 га.

Завідувач сектору з питань внутрішньої політики апарату райдержадміністрації Інна Дяк доповіла про підсумки проведеня виборів в районі 25 жовтня поточного року.

При обговорені цих актуальних проблемних питань від представників Громадської ради надійшло цілий ряд конкретних і слушних пропозицій, зауважень і запитань.

Підсумовуючи спілкування із представниками Громадської ради, заступник голови райдержадміністрації Наталя Перекотій та заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко наголосили на важливості таких зустрічей й відвертого діалогу із представниками громадськості району, які сприятимуть налагодженню взаєморозуміння й більш ефективнішому вирішенню актуальних питань соціально-економічного розвитку району.


Джерело: http://donoda.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх