Переселенка Катерина Стороженко вiдкрила у Добропiллi екокрамницю, де продає натуральнi продукти

Переглядів: 1992 0 30.11.2020 в 08:30:57 Суспільство
Переселенка Катерина Стороженко вiдкрила у Добропiллi екокрамницю, де продає натуральнi продукти

Після початку збройного конфлікту на сході України родина Стороженків, приїхала з Макіївки до Добропілля у 2014 році. Перекладачка за фахом Катерина не знайшла роботи, у 2018 році заснувала власну справу. Зараз продає екотовари і популяризує здорове харчування.

У крамниці представлено десятки різновидів товарів. Тут продає борошно, олію, яку щойно зробили на очах у клієнтів, рослинне молоко, вегетаріанська ковбаса, сири, різні солодощі без цукру, чаї з трав.

Зі слів Катерини коли вона переїхала, то з’ясувала, що продуктів для них немає. Створили екокрамницю для себе і для інших людей. Підприємці часто продають шкідливі речі, на цьому можна більше заробити, але ми хотіли зробити щось корисне.

За підтримки чеської гуманітарної організації Катерина отримала обладнання - прес, на якому зараз робить олію.

Це захоплюючий процес, на який завжди хочуть подивитися клієнти. Також просять скуштувати жмих після вижимки. Ми закуповуємо насіння льону, кунжут, тмин, горіхи, з цього робимо олію. Вона корисна, багато хто купує таку в аптеці і скаржиться на гіркоту. Але свіжа олія солодка на смак.

Катерина розповіла, що завдяки такому асортименту відчуває причетність до спільноти однодумців.

Десь 7 років тому вониз чоловіком стали вегетаріанцями, думали таких людей мало, але зараз бачимо, що їх стає все більше. Також їхніми клієнтами є віряни, які дотримуються посту. На цьому бізнесі багато не заробиш, але слова подяки від наших клієнтів дорожчі за прибутки..

Незабаром в еколавці також з’явиться косметика з Індії та аюрведичні препарати. Катерина Стороженко працює над розширенням асортименту і всіляко популяризує здорову їжу на Донеччині.


Джерело: Макс Жук


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх