Владимир Орос: Главный ресурс для города — не уголь или газ, а люди

Переглядів: 1173 0 25.06.2019 в 10:30:47 ГО Добро
Владимир Орос: Главный ресурс для города — не уголь или газ, а люди

23 травня в Тернівці відбулась зустріч учасників громадських організацій та активних жителів міста з керівником Добропільської громадської організації «ДЦМ Добро» Володимиром Оросом з питання розвитку громади, міжнародних програм, проектів і грантів. Організатором виступила громадська організація «Молодіжна ініціатива реформ» за підтримки народного депутата України Артура Мартовицького

Тема круглого столу — «Реалізація гранатових проектів в рамках стратегії розвитку міст». Головний спікер Володимир Орос ділився своїм досвідом. Він більше 10 років успішно бере участь у багатьох міжнародних грандах і займається впровадженням різних соціальних програм, спрямованих на розвиток рідного міста. У дискусії взяли активну участь ініціативні мешканці нашого міста, обговорюючи найбільш значущі проблемні питання в місті Тернівка.

«Я бачу в таких зустрічах дуже позитивну тенденцію: з кожним роком громадян з небайдужою позицією стає все більше. І коли ми зрозуміємо, що багато чого сьогодні залежить від кожного українця, від активних та ініціативних жителів, саме тоді наше життя буде мінятися на краще. Треба жити не європейськими гаслами, а для початку змінювати себе, виховувати нове покоління соціально активних, небайдужих та чемних громадян», — написав народний депутат Артур Мартовицький на своїй сторінці у «Фэйсбук» стосовно цієї зустрічі.

Після зустрічі Володимир Орос поділився своїми враженнями про нашу Тернівку: «Я не так много увидел, но то, что я увидел, мне очень понравилось. В Донецкую область вливается больше средств, и мы уже привыкли к хорошим дорогам, к каким-то новым объектам или отремонтированным. И когда закончилась граница Донецкой области и началась ужасная дорога, то я подумал: кошмар, куда я еду!
А тут заезжаю, и вижу — дороги новые, все такое чистое, все классное! Я был удивлен. И хочу сказать, что сейчас подобные города могут стать таким определенным магнитом для людей. Потому что они компактные и комфортные. Если здесь создадутся определенные условия, то многие люди из того же Киева будут сюда возвращаться, поскольку у них есть удаленная работа, и они готовы, не тратя время в метро или в пробках, работать в таких городах».
На питання, що Володимир побажає жителям нашої громади, він сказав: «В любом случае нужно налаживать сотрудничество со всеми. Если разрабатывать стратегию развития города, то необходимо учитывать мнение каждого. И каждый должен вливаться в этот процесс. Пускай даже какая-либо там бабушка готова высаживать просто клумбу или поливать цветочки. Вплоть до такого мини-проекта оно должно быть где-то прописано, и бабушка должна понимать, что она в общем деле принимает определенное участие, т.е. важность участия. Главное, чтобы этот процесс был более неформальный, такой за кофе с печеньем, чем сидеть в галстуках за круглым столом».


Джерело: http://vistiternivki.com.ua

Мітки: добро, Орос


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх