Главное управление ГТС Украины в Донецкой области дает разъяснения внутренне перемещенным лицам региона

Переглядів: 1747 0 02.02.2016 в 12:26:08 Новини переселенців
Главное управление ГТС Украины в Донецкой области дает разъяснения внутренне перемещенным лицам региона

   Головне управління ДМС України в Донецькій області надає роз’яснення законодавства України стосовно реєстрації внутрішньо переміщених осіб. Повідомляємо, що 13 січня 2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» № 921-19 від 24 грудня 2015 року ( далі - Закон).

   Зазначеним Законом, зокрема, вилучено частини другу – шосту статті 5, пункт перший статті 11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», відповідно до яких територіальні підрозділи ДМС України проставляли відмітку про реєстрацію на довідці внутрішньо переміщених осіб.

   Також вилучено довідку про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб із документів, які передбачені статтею 3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», для внесення відмітки про зареєстроване місце проживання/перебування осіб. Таким чином, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення оформляють довідки про взяття на облік внутрішньо перемішених осіб та ведуть облік зазначених осіб.

   Територіальні підрозділи ДМС України, зокрема Головного управління ДМС України в Донецькій області, здійснюють оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документів, посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус за місцем проживання внутрішньо перемішених осіб згідно з дорученням голови ДМС України від 02 жовтня 2015 року № Д/153/2.1-15.

   При цьому відмітка про реєстрацію місця проживання/перебування у довідці взяття на облік внутрішньо переміщеної особи не проставляється.

   Листом ДМС України № 6-155/3-16 від 13 січня 2016 року було відмінено дію інструктивних листів ДМС України від 15 січня 2015 року № 6-177/3-15 та № 6-1975/1-15 від 02 квітня 2015 року де був передбачений порядок реєстрації місця перебування ( фактичного проживання) внутрішньо переміщених осіб.

   Крім того, нагадуємо, що п.2 роз’яснювального листа Міністерства юстиції України від 26 грудня 2008 року №758-0-2-08-19 «Щодо практики застосування норм права у випадку колізії» передбачено, що неузгодженість між чинними нормативно-правовими актами, їхнє протиріччя з одного й того самого предмета, а також суперечність між двома або більше формально чинними нормами права, прийнятими з одного і того ж питання, в теорії права відомі як колізія норм права.

    У разі існування суперечності між актами, прийнятими різними за місцем в ієрархічній структурі органами - вищестоящим та нижчестоящим, застосовується акт, прийнятий вищестоящим органом, як такий, що має більшу юридичну силу.

 

ГУ ДМС України в Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх