Добропольская ОГНИ ответила на вопросы жителей города по поводу оплаты военного налога

Переглядів: 2471 0 23.08.2014 в 09:55:00 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ ответила на вопросы жителей города по поводу оплаты военного налога

Актуально: телефонна лінія з питань справляння військового збору

   З абонентами спілкувалися фахівці Добропільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області. Пропонуємо Вашій увазі відповіді на запитання, поставлені під час проведення телефонної лінії.

   1. Я хочу знати, чи справляється військовий збір справляється з простих людей, у тому числі із стипендій та пенсій. Тож з яких доходів та якої суми сплачується військовий податок. Прокоментуйте? (Олена).

   Відповідь: Оподаткуванню військовим збором підлягають доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами (виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри). Стипендії студентам, пенсії військовим збором не оподатковуються.

   2. Чи підлягає оподаткуванню податком на доходи сума стипендії студенту, яка виплачується з бюджету? Чи оподатковується стипендія військовим збором? (Іван)

   Відповідь: Відповідно до п. п. 165.1.26 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума стипендії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується з бюджету учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту, але не вище ніж сума, що дорівнює сумі прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помножену на 1,4 та округлену до найближчих 10 гривень (у 2014 році – 1710 грн.). Сума перевищення за її наявності підлягає оподаткуванню під час її нарахування (виплати) за ставками, визначеними п. 167.1 ст. 167 ПКУ (15% та/або 17%). Стипендія військовим збором не оподатковується.

   3. Я приватний підприємець. З яких доходів я повинна сплачувати військовий збір? (Ірина)

   Відповідь: Згідно з Податковим кодексом України платниками збору є:

– фізична особа - резидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;
– фізична особа - нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні; 
– податковий агент. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

   Також, з цими та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі (дані роз’яснення у категорії 132). Скористатися послугою можна за електронною адресою (http://zir.minrd.gov.ua) або на офіційному веб - порталі Державної фіскальної служби України (вкладинка «Інформаційно - довідковий ресурс»).

   Крім того нагадуємо, що реквізити рахунків для перерахування військового збору можна дізнатися і звернувшись до центрів обслуговування платників податків (ЦОПП) Добропільської ОДПІ ГУ Міндоходів в Донецькій області та ії Олександрівського відділення.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх