Добропольчанам рассказали, что делать, если вас окуривают в ресторане, кафе или баре

Переглядів: 767 0 17.05.2019 в 08:30:30 Новини Держпродспоживслужби
Добропольчанам рассказали, что делать, если вас окуривают в ресторане, кафе или баре

Курити в закладах ресторанного господарства в Україні заборонено. Відповідне законодавче обмеження разом із іншими викладено у статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» (далі – Закон).

Цей Закон визначає основні принципи та напрями державної політики щодо попередження куріння тютюнових виробів, зниження рівня їх вживання серед населення, обмеження доступу до них дітей, охорони здоров'я населення від шкоди, що завдається їхньому здоров'ю внаслідок розвитку захворювань, інвалідності, а також смертності, спричинених курінням тютюнових виробів чи іншим способом їх вживання.

Палити в громадських місцях в Україні заборонено. Однак, ця заборона нерідко порушується, і некурящим людям доводиться терпіти запах тютюну в закладах громадського харчування.

Що ж робити, якщо в ресторані, кафе або барі поруч з Вами сидить людина, що палить і не реагує на зауваження? Зпочатку, зверніться до адміністрації закладу. Якщо це не допоможе, потрібно повідомити про інцидент Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області.

Письмове звернення пропонуємо направити поштою або засобами електронного зв’язку на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області (87534 м. Маріуполь, вул. Гризодубової 3, е-mail: [email protected]), або подати особисто до Головного управління заяву із зазначенням повного найменування суб’єкта господарської діяльності (ТОВ, ФОП, СПД чи інше), адреси здійснення господарської діяльності, суті питання з відповідними копіями підтверджуючих документів (фіскальний або товарний чек, квитанцію,-у разі наявності).
Шановні споживачі! Попередньо, за консультаціями та роз’ясненнями з питань дотримання законодавства щодо захисту прав споживачів, попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення, Ви можете звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області за телефоном (0629) 41-63-62, або особисто за адресою: 87534, м. Маріуполь, вул. Куїнджи, буд.72.

Добропільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх