Десятки покалеченных, брошенных животных смотрят на тебя с укоризной - как спасают собак из зоны АТО в Доброполье

Переглядів: 1890 0 28.05.2015 в 13:49:13 ТЗТ Вірність
Десятки покалеченных, брошенных животных смотрят на тебя с укоризной - как спасают собак из зоны АТО в Доброполье

   Місто Добропілля не рахується зоною АТО, це прифронтове містечко в Донецькій області. Сюди прибиваються десятки тварин, які пішки приходять з міст, де все ще лунають вибухи. Когось привозять волонтери або просто небайдужі.

   Про те, що довелося побачити і пережити зоозахисникам і тваринам в Добропіллі за останній рік, розповідає Вікторія, представник Добропільського товариства захисту тварин «Вірність»:

   «Як страшно, коли за вікном лунають вибухи, як страшно все кидати і бігти в нікуди! Забравши з собою рідні душі.

   За рік наше ТЗТ «Вірність» прихистило більше 40 тварин з зони бойових дій, це кішки, собаки, коні, була справа, коли довелося вивозити і породистих курочок. Допомагали як молі: лікували, годували, прилаштовували. При чому прилаштовували разом з господарями! Надавали допомогу як могли…

   Звичайно, є й радісні історії, але, на жаль, не обходиться і без сліз. Коли після звільнення Слов’янська ми були в розбитій Семенівці, а там сотні собачих душ – покалічених, контужених – в очах німий докір – за що? Ми в чому винні…» – згадує з болем Вікторія. Вона каже, що тоді тварин не встигли врятувати, тоді вже нікого було рятувати – вони були так покалічені, що вже ніхто не міг би допомогти.

   «Ось так само постраждав наш бородань Дік, він був вивезений на початку листопада минулого року. Вивезти його вивезли – але потім господарі поїхали далі, а його кинули. Так само сталося з Дружком. А як рятували добермашку Хіларі – це взагалі окрема історія. Службова собака, яка виявилася абсолютно нікому не потрібна! Самотня і кинута…», – ділиться Вікторія.

   Герої серед нас

   «Не хочемо обділити увагою багатодітну дивовижну сім’ю зі Слов’янська, які з собою забрали 3 кішок, 2 собаки (один з них – це старий сусідський пес), 2 папуги і, не повірите, рибок! При чому вони з усією своєю живністю від Слов’янська до Краматорська йшли пішки. Тільки в Краматорську нормальний водій погодився їх довезти до нашого міста.

   Останній раз коли ми забирали з селища Піски двох собачок, я плакала від того, що не змогла забрати решту, в очах яких був крик – людино, «Не залишай мене в АТО»!!! Але я повернуся… повернуся обов’язково і постараюся забрати, я встигну…

   Всі ми десь працюємо, чимось зайняті, але порятунок цих звіряток – наше друге життя і зараз воно навіть важливіше, ніж все інше.

   Також ми хочемо розповісти про одну незвичайну жінку – це Наташа Тимошенко, завдяки якій неймовірними зусиллями було вивезено з зони бойових дій більше 200 тварин. Всі тварини знаходяться у неї під опікою. Ось і зовсім нещодавно завдяки їй і людям, які оплатили поїздку було вивезено 10 собачих душ.

   Просто такі люди не кричать на кожному розі про свої «подвиги», а мовчки роблять свою справу. Тому що тварини це для нас цілий світ, а не спосіб заробляння грошей», – говорить представник Добропільського товариства захисту тварин«Вірність».

   Нещодавно Товариство отримало від Всеукраїнської ініціативи 250 кг сухого корму  для тварин, стільки ж було відправлено на евакуйований з Донецька притулок Наталії Тимошенко. Допомогти Добропільському товариству захисту тварин, можна також через пожертву на Карту ПриватБанку: 4149 4978 3117 6443. Отримувач: Клімов Андрій.

   Источник: http://kormotech.org.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх