Через місяць об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «ЛІДЕР» міста Добропілля виповнюється 10 років

Переглядів: 927 0 20.05.2020 в 08:30:35 Новини району
Через місяць об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «ЛІДЕР» міста Добропілля виповнюється 10 років

Для когось це невеликий відрізок часу, а для мешканців дому № 34, що у мікрорайоні Молодіжний – ціла епоха.

У 2010 році жителями було вирішено взяти в свої руки благоустрій та покращення добробуту будинку і створити ОСББ. «Наш дім - наша фортеця, і ми це добре розуміємо!» - розповідає голова об’єднання Валентина ОРЛОВА.

Мешканці визначили для себе, що в першу чергу необхідно підвищити енергоефективність будівлі. Термомодернізація – складний процес і потребує розв’язання багатьох питань: технічних, організаційних та фінансових.

Перше, що зробили - встановили в кожному під’їзді металеві двері, замінили вікна на металопластикові, відремонтували систему вентиляції, центральне опалення та освітлення місць загального користування. Далі встановили лічильники тепла та електроенергії, замінили лампи на світлодіодні, навели лад в підвалі, на горищі, в електрощитовій, відремонтували під’їзди.

Але ж не треба забувати про привабливість та зручність. Тож жителі будинку облаштували майданчики для сушіння білизни, паркування автомобілів, розмітили квітники. Завдяки співпраці з Добропільським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» на дитячому майданчику «Посмішка» з’явились гойдалка та рукохід. Потім спільними зусиллями мешканці виготовили та встановили казкових персонажів, облаштували місця не лише для ігор дітлахів, а й для відпочинку дорослих, висадили квіти. Тепер від ранньої весни до пізньої осені їх двір потопає в буянні квітів.

«Завдяки підтримці Добропільської міської влади ми відремонтували вимощення, каналізаційну систему, міжпанельні шви, асфальтобетонне покриття та внутрішньоквартальну дорогу біля будинку, алею, цоколь», - поділилася Валентина Миколаївна.

Жителі ОСББ «ЛІДЕР» не втрачають жодних можливостей і беруть участь у різноманітних проектах. Таким чином з’явилися вертикальне озеленення, огорожа квітників, міні–клумби біля кожного під’їзду, додаткові лавки в місцях відпочинку. А ще: відеоспостереження, датчики руху, відеокамери на перших поверхах у під’їздах, баки для розподілення сміття (пластик, скло, алюміній) – це все вже не мрія, а реальність!

Секрет такого успіху у назві? Може й так, та жителі дому №34 впевнені, що всі їх досягнення стали можливими завдяки спільній меті та прагненням, згуртованості та завзяттю. Пишаємося та бажаємо подальших успіхів та наснаги!


Через місяць об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «ЛІДЕР» міста Добропілля виповнюється 10 років


Джерело: https://www.facebook.com

Мітки: дом, ремонт


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх