Как Добропольский район отмечал День памяти и примирения

Переглядів: 1221 0 10.05.2018 в 12:00:20 Новини району
Как Добропольский район отмечал День памяти и примирения

Добропільський район відзначає День пам'яті та примирення.

І знову на білому світі найпрекрасніша пора року – весна. Вона дарує нам щедре сонячне тепло, пташиний щебіт, аромат квітучих садів і пахучого різнотрав’я. Весна – це пора щорічного відродження природи, розквіт надій і прекрасних почуттів.
Та для старшого покоління кожен травень відгукується болем у серцях, адже у світлий День Пам'яті вони щемно згадують роки Другої світової війни, свою обпалену юність, важкі втрати рідних і близьких. 
Вже третій рік поспіль до свята Перемоги додається і нова пам’ятна дата – День пам’яті та примирення. Її встановив своїм Указом Президент України Петро Порошенко й українці святкують цей день 8 травня. Тому розпочалися урочистості на Добропільщині саме 8-го травня. 
Цього дня вшанували пам'ять воїнів у селах Рубіжне, Кутузівка Ганнівської сільської ради, на центральному цвинтарі с. Добропілля та біля братської могили с. Новогришине, також покладено квіти до пам'ятників в селах Красноярське, Новий Донбас Світлівської сільської ради.
Мітинги-реквієми за участю керівництва району, сільських голів, сільських та районних депутатів, учнівської молоді, громадськості пройшли в більшості населених пунктів району. Голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов та його заступники Олексій Стебель, Наталя Перекотій були присутні на мітингу в с. Шилівка.


Напередодні свята Великої Перемоги завдяки фінансовій підтримці ПрАТ «Глини Донбасу» (генеральний директор І. Ткач) та громадської організації «Добре Поле» (очолює Л. Марченко) всі 12 учасників бойових дій та інвалідів війни, які мешкають в Добропільському районі, отримали в подарунок продуктові набори на загальну суму 7 тис грн.


Нехай День пам'яті та примирення і День Перемоги стануть для всіх нас святами єднання, яке дозволить нам перемогти агресора! Ці обидва свята, як ніколи, актуальні для сучасної України та її невід’ємної частини – Донбасу. Історія доводить, що всі війни завжди закінчуються миром. І дуже важливо, щоб після завершення війни на Сході нашої держави разом з миром наша країна отримала й примирення.


Как Добропольский район отмечал День памяти и примирения


Как Добропольский район отмечал День памяти и примирения


Джерело: http://dobrda.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх