Звернення громадян до голови районної ради

Переглядів: 1946 0 14.03.2011 в 12:45:10 Новини району
Звернення громадян до голови районної ради Щорічно до 70 громадян району приїздять до голови районної ради на особистий прийом. Люди витрачають на такі поїздки далеко не зайві для них кошти і свій час.

Так протягом 2010 року до голови районної ради звернулося 67 чоловік. Це були учасники війни (2 чоловіки), діти війни (19), інваліди війни (4), учасники бойових дій (3), ветерани праці (6), одинокі матері (4),батьки багатодітних сімей (5) та інші.

В даних зверненнях піднято 72 питання. Найбільше – 21 питання – це питання соціального захисту населення, далі – питання транспорту і зв’язку – 17, аграрної політики і земельних відносин – 15, охорони здоров’я – 9, праці і заробітної плати – 5 і т.д.

Питання, з якими звертаються громадяни району, звичайно ж важливі і потребують часто термінового вирішення.

Так є звернення, де громадяни просять надати роз’яснення щодо закриття свого приватного підприємства та проплати податку з власників транспортних засобів. Районна рада за активної взаємодії з Добропільською об’єднаною податковою інспекцією надала детальні роз’яснення щодо підготовки потрібних документів на закриття підприємства.

Два звернення надійшло від громадян Шилівської сільської ради щодо встановлення вуличного освітлення в селах Гуліве та Леніна. До депутатів сільської та районної рад теж надходили подібні звернення. Дане питання вирішено за сприяння депутатів районної ради.

Багато питань, які надходять до голови районної ради, стосуються роз’яснення порядку успадкування земельного сертифікату. Суттєві і професійні роз’яснення надходять голові районної ради і заявникам з даного питання від начальника відділу Держкомзему у Добропільському районі Зоца С.С. А головне, що дані роз’яснення надаються не сухою мовою закону, а мовою доступною, зрозумілою пересічному громадянину і в рамках закону.

Досить часто звертаються громадяни району для надання їм роз’яснень щодо виплат соціальної державної допомоги дітям війни. Вони успішно вирішуються при наданні професійних роз’яснень управлінням праці та соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації та працівниками Управління пенсійного фонду України в Добропільському районі. Не можна тут не зазначити наступне: краще б на державному рівні законодавчо урегулювати дане питання, щоб не змушувати людей похилого віку звертатись в органи судової та державної влади на місцях.

Взимку постійно йдуть звернення громадян щодо розчистки доріг від заметів. Проте їх щорічно стає все менше, бо депутати районної ради, керівники сільгосппідприємств постійно співпрацюють з районною державною адміністрацією, районною радою з даного питання. Депутати районної ради Левіт М.В., Павленко В.В., Астапов В.Є., Остапенко А.М., Каплунов С.О., Подлєсний І.М., Каніболоцький В.І., Подлєсний І.М., Симоненко О.І., депутат обласної ради Антипенко В.В. без попереджень при снігопадах займаються розчисткою доріг між населеними пунктами району.

Проте слід зазначити, що досить часто до голови районної ради громадяни звертаються з такими питаннями, які можна вирішити на місцях. Наприклад: наведення належного санітарного стану на територіях населених пунктів сільських та селищної рад (знищення карантинних бур’янів, вивезення побутового сміття), ремонту пам’ятників, встановлення огорожі навколо кладовищ, водопостачання населеного пункту і т.д. Дані питання можна вирішити спільно за ініціативи та при бажанні громади і сільського, селищного голів. Треба лише мати бажання в своїй домівці навести порядок, провести сход громадян, прийняти рішення, розподілити обов’язки, визначити відповідальних за ділянками роботи і приступати до роботи.


Источник: http://dobrrda.gov.ua


Звернення громадян до голови районної ради


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх