Золотоколодязька сільська рада приєднається до Шахівської ОТГ

Переглядів: 832 0 21.10.2018 в 08:00:05 Новини району
Золотоколодязька сільська рада приєднається до Шахівської ОТГ

Відповідно до постанови ЦВК № 157 від 12.10.2018, додаткові місцеві вибори призначені в Шахівській сільській ОТГ, створеній на Добропільщині в 2015 році. Довибори пов’язані з приєднанням до Шахівської громади Золотоколодязької сільської ради.

"Поки що на Добропільщині діє лише одна об’єднана громада – Шахівська ОТГ. Приєднання Золотоколодязької сільської ради позитивно вплине на розвиток громади, – зазначив регіональний консультант з юридичних питань Асоціація міст України Костянтин Гацько.

- Крім того, це перший досвід на Донеччині, коли сільська рада доєднується до вже існуючої ОТГ. Золотий Колодязь певний час вагався з приєднанням, дехто навіть називав село «завидною нареченою». Спочатку, за Перспективним планом, Золотий Колодязь хотіли віднести до складу Андріївської сільської громади, що в Слов’янському районі. Але оскільки територіально Золотоколодязька сільська рада знаходиться в Добропільському районі, об’єднання з Шахівською ОТГ виглядає більш доцільним. Рішення про спільний розвиток є цілком логічним, адже у результаті доєднання виграють обидві сторони. Золотоколодязька сільська рада отримає необхідні кошти на розвиток сільських територій. Шахівська ОТГ, яка фінансово є однією з найбільш спроможних громад в країні, завдяки восьми селам збільшить свою територію та ресурсну базу".


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх