Жителям Добропольского района предложили 105 вакансий работы

Переглядів: 2172 0 01.05.2017 в 11:30:38 Центр зайнятості
Жителям Добропольского района предложили 105 вакансий работы

Як добре, коли люди мають можливість отримати корисну інформацію із перших вуст, особливо, коли ця інформація стосується працевлаштування і є можливість поспілкуватися безпосередньо з роботодавцем. Тому ярмарки вакансій та послуг служби зайнятості завжди виправдовують своє призначення.

    26 квітня поточного року на території Добропільського міського центру зайнятості було проведено «Ярмарок вакансій «Робота навесні» , які відвідали 230 осіб , 20 з яких – внутрішньо переміщені особи, 5 - учасники АТО ).

   Ярмарок вакансій проводився з метою забезпечення роботодавців Добропілля та Добропільського району сезонними працівниками та прискорення працевлаштування безробітних і шукачів роботи, в тому числі демобілізованих військовослужбовців учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, інвалідів тощо.

    У заході взяли участь представники Добропільської міської ради та райдержадміністрації, соціальні партнери та 20 роботодавців, які надали більше 105 вакансій на підприємствах регіону. До уваги присутніх була надана інформація про вакансії у містах, розташованих поблизу м.Добропілля та Добропільського району, а саме: у Покровську, Мирнограді, Олександрівці, Краматорську, Дружківці, Слов’янську, Костянтинівці.

  Під час заходу присутні ознайомились з потребами роботодавців у робочій силі, з послугами, які надає служба зайнятості. Учасники ярмарку мали можливість отримати юридичні консультації з питань зайнятості, консультації фахівця з питань вибору професій, пройти тестування із застосуванням сучасних психологічних методик. Фахівці центру зайнятості ознайомили відвідувачів з можливостями проходження професійного навчання в навчальних закладах Донецької області, які пройшли конкурсний відбір та ДНЗ «Донецький центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості».

   Акцент був зроблений на використанні в роботі інноваційних технологій, а саме:

- запис відео вакансій, відео резюме, відео презентацій, проведення онлайн-співбесід, створення оцифрованого резюме);

- організація дистанційного навчання з використанням масових безкоштовних освітніх платформ;

- активна участь у грантових проектах Чеської неурядової організації «Людина в біді»;

- інформування роботодавців щодо можливостей мобільного додатку для платформ Андроїд «Cabinet».

    Результатом роботи ярмарку вакансій стало: 48 учасників заходу запрошено для проходження співбесіди безпосередньо на підприємства з подальшим працевлаштуванням, 7 безробітних отримали направлення на працевлаштування.

    Добропільський міський центр зайнятості і надалі буде працювати над тим, щоб подібні заходи були результативнішими в плані сприяння працевлаштуванню, надання інформації, залучення інших роботодавців, які мають потребу у кадрах та мотивації безробітних до пошуку роботи.

Джерело: Добропільський міський центр зайнятості. 


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх