Жители Доброполья теперь могут ознакомиться с произведениями белозерских поэтов

Переглядів: 1557 0 03.10.2016 в 08:00:47 Новини бібліотек
Жители Доброполья теперь могут ознакомиться с произведениями белозерских поэтов

«Жизнь в полосочку, жизнь в копеечку» - таким рядком розпочав один із своїх віршів член поетичного клубу м. Добропілля, його Почесний громадянин Веніамін Федорович Чуміков. У червні його не стало, але побратими по перу не забули про свого друга. Зустріч, що відбулася наприкінці вересня у Центральній міській бібліотеці, як у тому вірші, була і в рядочок, і в копійчину.

Масштаб особистості Чумікова для Добропілля важко переоцінити. Директор двох передових шахт, РСЧА та «Добропільської», висококласний гірник, людина з широким кругозором, різноплановими захопленнями, меценат і поціновувач молодих талантів – таким був Чуміков за життя. І, якщо відверто, мало про кого з обласканих славою і почестями в народі залишається добра слава. А Веніаміна  Федоровича поважали по-справжньому. Шахтарі – за справедливість, колеги – за високий професіоналізм, друзі – за вміння дружити. Епізодами багатолітньої дружби поділився з учасниками засідання В.Г. Соловйов, а С.В. Нікода розповів, що Веніамін Федорович був справжнім меценатом, адже його допомога була щирою і безкорисливою.

Так вже склалося, що після мінорної першої частини зустрічі послідувала мажорна: презентація у вузькому колі однодумців дебютної збірки поетів м. Білозерське «Прикосновение». Представницька делегація білозерців на чолі головою літературної студії «Відродження» С.В. Нікодою зробила приємні подарунки всім членам клубу, навіть не присутнім на зустрічі, а саме екземпляри видання з підписами авторів. Голова клубу «Крила надії» І.І. Калініна, яка була присутня на урочистій презентації книги у ПК ш. «Білозерська», висловила свої захоплені враження від добре підготовленого і красиво проведеного дійства у ПК ш. «Білозерська» кількома днями раніше.

Бібліотека теж отримала в дар кілька екземплярів дебютної збірки, тому всіх охочих оцінити поетичні таланти Білозерського ласкаво запрошуємо до нас у гості.


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх