Житель Доброполья при покупке электроинструмента в интернет-магазине лишился 2000 грн

Переглядів: 1069 0 04.04.2019 в 11:30:40 Новини поліції
Житель Доброполья при покупке электроинструмента в интернет-магазине лишился 2000 грн

Однією з найпоширеніших шахрайських пасток є розміщення хибних оголошень на сайтах купівлі-продажу товарів, в яких продавці пропонують різноманітні товари, обіцяють відправити їх після отримання оплати, а потім розчиняються в повітрі. Так, вчора продавець-шахрай ошукав жителя Добропілля.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернувся 37-річний чоловік, який поскаржився на те, що невідома особа незаконно заволоділа його грошима. З’ясувалось, що потерпілий знайшов оголошення про продаж електроінструменту і захотів його купити. Для цього добропільчанин зв’язався із продавцем і той пообіцяв не тільки швидко відправити замовлення, а й самостійно оплатити його доставку. Повіривши словам незнайомця, потерпілий перерахував 2 тисячі гривень на вказаний рахунок і почав очікувати на своє замовлення. Коли термін отримання посилки сплинув, замовник кілька разів намагався зв’язатися з продавцем, однак його телефон виявився по за зоною досяжності. Потерпілий звернувся до поліції.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 3-х років обмеження волі.

Поліцейські нагадують громадянам про пильність під час здійснення покупок в інтернеті і радять домовлятися із продавцями про оплату за товар вже при його отриманні


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх