Житель Доброполья принес в полицию карабин марки Ремингтон

Переглядів: 1736 0 02.09.2017 в 13:00:10 Новини поліції
Житель Доброполья принес в полицию карабин марки Ремингтон

В Покровській оперативні зоні завершується місячник добровільної здачі зброї. Усі громадяни, які мають у незаконному володінні мисливську, нарізну та гладкоствольну зброю мають змогу добровільно її здати, а також зареєструвати в передбаченому законом порядку і уникнути кримінальної відповідальності. Саме так і зробив 65-річний мешканець Добропільщини.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернувся чоловік із заявою про те, що він хоче здати карабін марки Ремінгтон. Виявилося, що чоловік півтори роки зберігав зброю без відповідного дозволу. Дізнавшись про місячник добровільної здачі зброї, одразу звернувся до правоохоронців. Власник карабіну виявив бажання зареєструвати зброю та отримати відповідний дозвіл на його збереження.

Відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України та тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років. В той же час, згідно третьої частини статті - особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Таким чином, добропільчанину не загрожує кримінальна відповідальність, а його вчинок – це приклад для інших.

Поліція вкотре нагадує, що зберігання зброї без дозвільних документів це не тільки кримінальне правопорушення, але і небезпека для оточуючих.


Джерело: http://ddk.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх