Женщины Добропольского района: Наталья Карнаух

Переглядів: 1916 0 07.03.2017 в 12:00:42 Суспільство
Женщины Добропольского района: Наталья Карнаух

Сьогодні розповідь піде про голову фермерського господарства «Зоря» Наталію Петрівну Карнаух. Кажуть, що господарювати на землі, вирощувати хліб – це чоловіча справа. Та Наталя довела, що і в жінок це добре виходить.
Народилася Наталя у с. Шендрів, що на Вінничині. Батько Петро Васильович, відомий на селі коваль, тракторист. Мама, Ганна Олександрівна, полола, збирала буряки.

В сім`ї було четверо дівчат: Катерина, Галина, Люба, Наталія. Сусід жартував: «Що ти, Петро, будеш робити зі своєю жіночою бригадою?» Та жарти переросли в добру заздрість сусіда, коли дівчата підросли і вийшли полоти буряк на мамину ланку. Сапачки були зроблені татом у кузні відповідно віку і росту.

О 5-й годині ранку виходили в поле, Наталія – найменша, їй здавалося, що вона відстає тому що у неї сапачка найменша. Сестри старалися допомогти, та батько грізно зупиняв: «Закінчуйте свій рядок, а лише потім на допомогу. Хай Наталія не звикає до легкого життя!»

А тому й навчалася Наталія долати труднощі в житті дякуючи батьковій науці, підтримці сестер, дружній сім`ї. Наталія закінчила Вінницький сільськогосподарський технікум.
1 серпня 1981 року, все село, майже 400 чоловік, зібралося на весілля на батьківському подвір`ї. Свекруха тоді сказала: «Оце така невістка, що мені треба». І не помилилася. Вже через місяць після весілля молода сім`я переїхала в молоде шахтарське місто Добропілля, бо тоді тут можна було швидко отримати квартиру. Після прийняття Закону «Про фермерське господарство» у 1992 році чоловік запропонував дружині: « Ми виросли на землі, маємо сільськогосподарську освіту, то чому б нам не створити своє фермерське господарство?» Так і розпочали господарювати на землі 49 га в с. Рубіжне Ганнівської сільської ради, сьогодні в фермерськом господарстві «Зоря» 300 га землі. Вміле господарювання, сумлінна праця, високі врожаї – ось що характерно для подружжя Карнаух.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх