ОГНИ г.Доброполья: сдавали жилье в аренду - задекларируйте свой доход!

Переглядів: 1010 0 02.02.2018 в 12:00:48 Новини податкової інспекції
ОГНИ г.Доброполья: сдавали жилье в аренду - задекларируйте свой доход!

Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області  звертає увагу громадян, що надають в оренду житло, декларуванню в певних випадках підлягають також і доходи від здавання в оренду нерухомого майна.

           Відповідно до п.1 ст.810 Цивільного кодексу України (далі – ЦКУ) за   договором   найму   (оренди) 

житла одна сторона – власник житла передає або зобов'язується    передати    другій   стороні  житло  для проживання у ньому на певний строк за плату. 

Розмір плати за користування житлом встановлюється у договорі найму житла (п. 1 ст. 820 ЦКУ). Укладання договору найму (оренди) житла на безоплатній основі чинним законодавством України не передбачено.Відповідно до норм Податкового кодексу України доходи платника податку – фізичної особи від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) оподатковуються податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Якщо платник податку отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, то такий платник податку зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року.

Відповідно до статті 67 Конституцїї України «Кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законодавством».

Нагадуємо, отриманий у 2017 році дохід від здачі в оренду квартири фізичній особі, незареєстрованій як самозайнята особа, необхідно оподаткувати податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором – 1,5 %.

Граничні строки подання декларації для громадян та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність – до 1 травня року, що настає за звітним Тобто, податкову декларацію про майновий стан і доходи слід подати за 2017 рік не пізніше 01 травня 2018 року.

               При необхідності, платники можуть отримати безкоштовні консультації і допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи у Центрах обслуговування платників Добропільської ОДПІ та Олександрівського відділення та додатково з’ясувати всі незрозумілі для платника податку питання щодо порядку заповнення та надання податкової декларації. 

Адреси ЦОП: м. Добропілля, пров.Європейський,4 та смт.Олександрівка, площа Олександра Невського,3

Звертаємо увагу,  подати декларацію можна як у паперовому вигляді в ЦОП, так і за допомогою сучасних інформаційних технологій.

У разі подання декларації в електронному вигляді, декларантам варто скористатися спеціальним сервісом «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді», який розміщений на офіційному веб-порталі ДФС України.

Фізичні особи у відкритій частині Електронного кабінету платника можуть заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а в розділі «Введення звітності» особистого кабінету з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) можуть подати декларацію в електронному вигляді.

Електронний ключ цифрового підпису та відповідне електронне забезпечення ДФС надає безкоштовно.

Шановні громадяни!  Добропільська ОДПІ закликає виконати свій конституційний обов’язок  -  своєчасно подати декларацію та сплатити податки.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх