Заходи пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання

Переглядів: 2194 0 22.02.2012 в 14:16:02 Суспільство
Заходи пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання
У 2011 році на території Добропільського району виникло 126 пожеж . Прямі збитки від пожеж склали 316 тис. грн. ; побічні – 2969 тис. грн.; врятовано матеріальних цінностей на суму - 319 тис. грн. На пожежах загинуло 8 чоловік.
За причиною порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок виникло 28 пожеж. Внаслідок пожеж за причиною порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок у 2011 році загинуло двоє людей. Прямі збитки від пожеж за причиною порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок склали 134,574 тис. грн..; побічні – 661,904 тис. грн. врятовано матеріальних цінностей на суму - 334 тис. грн.
15.07.2011р. виникла пожежа у магазині «Меркурій», за адресою: м. Добропілля, м-н Молодіжний, 15 а. В результаті пожежі знищено каркас перекриття на площі 1,5 кв.м.. Прямі збитки складають 150 гривень, побічні – 18150, врятовано матеріальних цінностей на суму – 10000 грн., загиблих не має. 22.11.2011р. виникла пожежа у Добропільському відділенні ПАТ КБ «Правексбанк», за адресою: м. Добропілля, м-н Молодіжний, 39. В результаті пожежі знищено електролічильник, 4 електричних автомати, кабель електричний. Прямі збитки складають 324 гривні, побічні – 18454. Загиблих не має. 03.01.2011р. виникла пожежа у житловому будинку, за адресою: м. Добропілля, вул. Дзержинського, 105. В результаті пожежі знищено телевізор, мікрохвильова піч, холодильник двері. Прямі збитки складають 5000 гривень, побічні – 20150, врятовано – 20000. Загибла в результаті пожежі громадянка І, 1948 року народження. 16.04.2011р. виникла пожежа у сторожовій будівлі спорткомплексу шахти «Білицька», за адресою: м. Добропілля, вул. 30 років Перемоги. Загиблий в результаті пожежі – громадянин Ш., 1958 року народження.
Найчастіше пожежі виникають від короткого замикання, перевантаження електромережі, утворення великих перехідних опорів, підключених до електромережі і залишених без нагляду електроприладів (чайників, плиток, прасок, печей, тощо). Привести до пожежі може й користування цими приладами без належних негорючих підставок або вмикання їх електромережу поблизу легкозаймистих предметів.
Розглянемо кілька випадків, які призводять до пожежі.
Коротке замикання, тобто зіткнення двох проводів може статися через порушення їх ізоляції, неправильну ізоляцію стикових місць, механічне пошкодження проводів. Воно бути викликано несправністю розеток попадання води на електропроводку тощо. При короткому замиканні опір у мережі різко зменшується, а сила струму значно збільшується, а значить зростає виділення тепла від чого загорається електроізоляція та провід. Пожежа виникає і від перевантаження електромережі. У побутових умовах воно може трапитись при одночасному вмиканні в мережу багатьох споживачів струму (праски, плитки, телевізора тощо). Причиною пожежі може бути поганий контакт у з’єднанні проводів. Щоб не допустити пожежі від короткого замикання слід за справністю проводки, оберігати від пошкодження ізоляцію, своєчасно замінювати пошкоджену проводку новою. Не можна зв’язувати дріт вузлами, прибивати цвяхами або підвішувати на цвяхи. Категорично забороняється замість електричних запобіжників на щитках встановлювати "жучки”.
ПАМ'ЯТАЙТЕ: лише суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від вогню.
Начальник Добропільського міського сектору ГУ Держтехногенбезпеки
Кірієнко А.

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх