В Доброполье прошла общеобластная ярмарка вакансий «Шаг к работе»

Переглядів: 1298 0 25.09.2017 в 14:00:30 Новини району
В Доброполье прошла общеобластная ярмарка вакансий «Шаг к работе»

Ярмарок вакансій - один з дієвих засобів вирішення  кадрових питань роботодавців, а для молоді, яка не пройшла вступну кампанію або закінчила навчальні заклади - це одна з можливостей поспілкуватися безпосередньо з роботодавцем в зручних умовах, заявити про себе, як претендента на вільні робочі місця і отримати роботу.

20 вересня 2017р.  на території Центра культури та дозвілля  Добропільським міським центром зайнятості було проведено загальнообласний ярмарок вакансій «Крок до роботи»(далі  - Ярмарок). Захід   відкрила  директор центру зайнятості Вікторія Бугаєць,  яка  запросила  відвідувачів ярмарку  та роботодавців до плідної співпраці. Привітав присутніх і голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов, який   побажав роботодавцям знайти гідних працівників, а шукачам роботи – надійних роботодавців.

Метою заходу є сприяння ефективній та швидкій зайнятості населення, орієнтація на отримання професій та спеціальностей, які мають попит на ринку праці регіону, оперативне задоволення потреб роботодавців у робочій силі, ознайомлення широких верств населення з послугами служби зайнятості, пропагування підприємництва та самозайнятості.

Осінній Ярмарок вже став традиційним, але з кожним роком збільшується кількість представлених вакансій,кількість роботодавців, які співпрацюють зі службою зайнятості і активно приймають участь у заході.  

 

 На цей раз підприємства творчо підійшли до участі в Ярмарку, підготувавши цікаві презентації, інформаційні матеріали, проспекти, буклети про свої підприємства. У заході взяли участь 31 роботодавець, які надали більше 150 вакансій на підприємствах міста Добропілля та Добропільського району. До уваги присутніх була  надана інформація і про вакансії у близько розташованих містах: Покровськ, Мирноград, Олександрівка, Краматорськ, Дружківка, Слов’янськ, Костянтинівка. 

До Ярмарку були запрошені навчальні заклади Білицький професійний ліцей та Білозерський професійний гірничий ліцей, які організували  презентацію професій, за якими здійснюють підготовку.

На території ярмарку працював тематичний майданчик «Обери підприємництво». До уваги присутніх були надані матеріали щодо проектів фінансової підтримки  підприємництва «Український донецький куркуль», конкурсу з надання грантів від  Чеської неурядової організації «Людина в біді»  та Данської ради у справах біженців в Україні. Зацікавлені отримали інформаційні листівки щодо кожного проекту.

Працював майданчик з надання профорієнтаційних та юридичних послуг фахівцями служби зайнятості. 

У заході взяли участь близько 280 осіб, 227 з яких – зареєстровані безробітні, 20 – внутрішньо переміщені особи, 4 - учасники АТО, 11-молодь, яка закінчила навчальні заклади - ознайомились з потребами роботодавців у робочій силі, участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, в тому числі для членів об’єднаних територіальних громад, з послугами, які надає служба зайнятості, за потребою отримали юридичні консультації з питань зайнятості,  бажаючи отримати нову професію пройшли тестування із застосуванням сучасних психологічних методик. Фахівці центру зайнятості ознайомили відвідувачів з можливостями проходження професійного навчання в  навчальних закладах Донецької області, які пройшли конкурсний відбір  та ДНЗ «Донецький центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості».

Попереднім результатом роботи ярмарку стало: 54 учасників заходу запрошено для проходження співбесіди безпосередньо на підприємства з подальшим працевлаштуванням, 25 осіб зацікавились грантовими пропозиціями. 

Ми працюємо, щоб кожен мав роботу!    


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх