За три часа в пгт Новодонецкое раскрыли 2 преступления и выявили наркоманку

Переглядів: 1904 0 11.09.2016 в 02:30:53 Новини поліції
За три часа в пгт Новодонецкое раскрыли 2 преступления и выявили наркоманку

За три години відпрацювання співробітники Добропільського відділення поліції розкрили 2 злочини, склали 13 адміністративних протоколів відносно правопорушників, перевірили 8 власників гладкоствольної та газової зброї та 3 осіб, які перебувають у розшуку, а також провели бесіди з дітьми, які знаходяться на профілактичному обліку у Добропільському відділенні поліції.  

На оперативно-профілактичне відпрацювання смт. Новодонецьке було задіяно 18 працівників особового складу Добропільського відділення поліції, які пройшли детальний інструктаж, отримали план-завдання, згідно з яким місто було умовно поділено на робочі зони, кожна з яких була закріплена за окремою групою.

За час проведення відпрацювання правоохоронці перевірили 3 осіб, які знаходяться в розшуку, 3 неповнолітніх, які перебувають на профілактичному обліку в Добропільському відділенні поліції, 2 осіб, які знаходились на спеціальному обліку.

Відпрацьовуючи отриману оперативну інформацію, співробітники поліції виявили та вилучили у 39-річної місцевої жительки шприц з наркотичною речовиною. Жінка повідомила, що зберігала наркотики для власного використання.

Виявлені наркотики направлено на дослідження. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

Велика увага під час проведення відпрацювання приділялася перевірці документів у власників зареєстрованої зброї - за місцем проживання перевірено 8 власників гладкоствольної та газової зброї. Під час перевірки виявлено власника рушниці, який зберігав її із порушеннями.

На наявність боєприпасів і зброї перевірені адреси, у ході яких виявлено 1 факт незаконного зберігання газового пістолету. По всім виявленим фактам правоохоронцями  проводяться перевірки та будуть прийняті рішення згідно діючого законодавства.

Під час відпрацювання правоохоронцями складено 13 адміністративних протоколів стосовно правопорушників.

Співробітниками превентивної служби було складено відносно 6-ти місцевих жителів адміністративні протоколи згідно ст. 176 «Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також, правоохоронцями було складено 2 протоколи згідно ст. 178 «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В даний час вирішується питання про притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Крім того, під час нагляду за дорожнім рухом, інспекторами поліції були зупинені та оглянуті 15 транспортних засобів. Під час відпрацювання поліцейськими по нагляду за дорожнім рухом було складено 1 адміністративний протокол за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, 2 протоколи за керування транспортним засобом без відповідних документів та 1 протокол за проїзд на заборонний сигнал світлофора.

В ході відпрацювання працівники поліції провели профілактично-роз'яснювальну роботу серед місцевого населення про захист свого майна та заощаджень від протиправних дій викрадачів чи шахраї. Правоохоронці роздали місцевим жителям свої візитки та закликали повідомляти їх про будь-які підозрілі предмети, людей та про інші правопорушення.

Крім того, поліцейські провели рейд по крамницях, та ще раз нагадали власникам торгівельних закладів, що продавати дітям, які не досягли повноліття, алкогольні напої та тютюнові вироби заборонено чинним законодавством України. 

За продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, відповідно до ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 510 до 1700 гривень. До таких суб’єктів господарювання можуть застосовуватися й інші санкції. Наприклад, анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Як зазначив заступник начальника Добропільського відділення поліції Ігор Спєваков, такі відпрацювання спрямовані, на вилучення зброї та боєприпасів, виявлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до сепаратизму, розкриття і профілактику правопорушень різної категорії. Незабаром поліцейські відпрацьовуватимуть й інші міста Добропільського району, а що головне - без попередження.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх