За угрозу убить полицейского жителю Добропольского района грозит до 3 лет заключения

Переглядів: 1207 0 28.09.2018 в 14:00:41 Новини поліції
За угрозу убить полицейского жителю Добропольского района грозит до 3 лет заключения

Добропольським відділом Костянтинівської місцевої прокуратури направлено до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

У ході досудового розслідування встановлено, що у ніч на 28 серпня 36-річний раніше неодноразово судимий мешканець м. Білицьке Добропільського району, перебуваючи у своїй квартирі у стані алкогольного сп’яніння, зателефонував на гарячу лінію «102» та повідомив, що потребує негайної допомоги поліції.

У подальшому при спілкуванні з 24-річним сержантом поліції Добропільського ВП Покровського ВП ГУНП у Донецькій області чоловік почав погрожувати працівнику правоохоронного органу кухонним ножем, та у відповідь на законні вимоги останнього про припинення вказаних незаконних дій, продовжив створювати реальну загрозу життю та здоров’ю поліцейського.

Сприйнявши вказані погрози як цілком реальні та керуючись Законом України «Про Національну поліцію», сержант здійснив один попереджувальний постріл у підлогу із табельної вогнепальної зброї – пістолета Макарова, після чого до зловмисника було застосовано спеціальний засіб у вигляді кайданок.

Наразі розслідування завершено. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.


Джерело: http://orbita.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх