За два дня в Доброполье двое мошенников разменяли сувенирные деньги на настоящие + ФОТО

Переглядів: 2013 0 30.10.2016 в 08:30:01 Новини поліції
За два дня в Доброполье двое мошенников разменяли сувенирные деньги на настоящие + ФОТО

У місті Добропілля жертвою шахраїв став таксист, зловмисники розрахувалися з чоловіком сувенірною купюрою. А в місті Білицьке 81-річна пенсіонерка розміняла справжні гроші на сувенірні. За всіма фактами шахрайства відкриті кримінальні провадження.

Поліція регулярно застерігає, попереджає та нагадує по радіо, телебаченню і на сторінках преси та інтернет-видань про випадки шахрайств. Але через свою довірливість і легковажність громадяни продовжують потрапляти на гачок аферистів.

Черговою жертвою шахраїв став житель Добропілля. Заявник розповів, що працює таксистом, під час чергового виклику двоє чоловіків розрахувалися з ним сувенірною 500-гривневою купюрою. Таксист розповів, що зрозумів що купюра несправжня, лише тоді, коли ті схватили решту та побігли. Водій намагався їх наздогнати але марно, шахраї встигли втекти.

Аналогічний факт шахрайства стався наступного дня у місті Білицьке Добропільського району. До Добропільського відділення поліції звернулась 81-річна жителька міста Білицьке. Старенька пенсіонерка повідомила, що невідомий чоловік, зловживаючи її довірою, заволодів її грошовими коштами у сумі 500 гривень.

Заявниця розповіла, що у них у місті вже кілька днів ходив по дворах невідомий чоловік та пропонував свою допомогу. Незнайомець допомагав і потерпілій,то води принесе, то вугля. Взамін старенька інколи годувала чоловіка, а інколи давала трохи грошей. В черговий раз чоловік прийшов до пенсіонерки та попросив розміняти 500 гривень,жінка нічого не запідозривши без вагань розміняла гроші, а коли незнайомець пішов, старенька побачила, що на купюрі написано СУВЕНИР і одразу звернулась в поліцію

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального Кодексу України. Санкція статі передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування і встановлюють осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.


За два дня в Доброполье двое мошенников разменяли сувенирные деньги на настоящие + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх