Криминал: жителька Добропільщини потрапила на ґачок до псевдослідчого

Переглядів: 1152 0 28.04.2019 в 11:30:07 Новини поліції
Криминал: жителька Добропільщини потрапила на ґачок до псевдослідчого

Мешканка Мирнограду стала жертвою інтернет-продавців, а жителька Добропільщини потрапила на ґачок до псевдослідчого. За обома фактами шахрайства правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

До чергової частини Мирноградського відділення поліції звернулась 39-річна жінка, яка поскаржилась на те, що невідома особа незаконно заволоділа її грошима. Як з’ясувалось, кілька днів тому потерпіла знайшла на сайті оголошення про продаж взуття з великою знижкою. Ціна і розмір влаштовували потенційну покупчиню, тому вона зв’язалась із продавцем і висловила бажання купити зазначений товар. Незнайомець запевнив, що як тільки жінка переведе гроші за замовлення, вже того ж дня воно вирушить на вказану нею адресу. Так, відправивши 2 тисячі 500 гривень, покупчиня хотіла сповістити про це продавцеві, однак виявилось, що той заблокував її акаунт. Коли спроби додзвонитися до постачальника виявились марними, мешканка Мирнограду зрозуміла, що її обманули і прийшла до поліції.

Того ж дня шахраї ошукали пенсіонерку з смт. Новодонецьке. Невідома жінка зателефонувала літній жінці, представилась «слідчим поліції» і повідомила, що її донька «покалічила чужу дитину і тепер може сісти за це в тюрму». Незнайомка порадила пенсіонерці не зволікати, а зібрати всі свої заощадження і віддати їх за «порятунок родички від кримінальної відповідальності». Шахрайка також назвала ціну своєї «послуги» і номер банківського рахунку, на який треба покласти 38 тисяч гривень. Схвильована пенсіонерка поклала в сумку всі гроші, що в неї були і вирушила до банківського терміналу. Потерпіла вже встигла перевести 25 тисяч гривень, як у цей момент їй подзвонила донька і сказала, вперше чує про своє перебування в поліції та порадила негайно звернутись на 102.

За обома фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Шахраям, які незаконно заволоділи грошима жінок загрожує до 3-х років обмеження волі.

 


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх