З 1 жовтня у Добропіллі стартував місячник добровільної здачі зброї

Переглядів: 699 0 06.10.2019 в 10:30:21 Новини поліції
З 1 жовтня у Добропіллі стартував місячник добровільної здачі зброї

З 1 жовтня стартував місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки. Заходи щодо добровільного роззброєння триватимуть до 31 жовтня.

Громадяни, які здадуть до поліції зброю, що зберігалася незаконно, будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

Мета заходів - протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухонебезпечних предметів, а також профілактики злочинів, пов’язаних з її використанням.

Поліція Донеччини повідомляє, що зберігання зброї без дозвільних документів – це кримінальне правопорушення. Згідно зі ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, воно тягне за собою покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Однак, ч. 3 ст. 263 ККУ гарантує звільнення від кримінальної відповідальності, якщо добровільно здати небезпечні предмети до поліції.

Також у подальшому можна оформити відповідні документи на здану мисливську зброю, зареєструвати її в особисту власність і володіти нею вже на законних підставах.

Аби здати зброю або боєприпаси, звертайтеся до Добропільського відділення дозвільної служби поліції або телефонуйте 102.


Джерело: Добропільське Відділення Поліції


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх