Вшанування пам'яті загиблих

Переглядів: 1002 0 21.06.2013 в 10:51:01 Новини району
Вшанування пам'яті загиблих Перед початком роботи сільськогосподарського семінару, який відбувся 19 червня на базі ТОВ «Рута – Плюс» (директор В. Кузь), всі присутні прийняли участь у відкритті меморіальної плити на братській могилі з прізвищами загиблих воїнів. В братській могилі захоронено 36 офіцерів і червоноармійців, які звільняли с. Криворіжжя від фашистів в 1942-1943 роках. Їх імена до сьогоднішнього дня були невідомі. Завдяки кропіткій, важкій, наполегливій роботі пошукового загону «Плацдарм» та особисто її пошуковцю О. Мальцеву всі прізвища солдат установлені.



Перед присутніми виступили голова райдержадміністрації Ю. Середа, голова районної ради М. Гапич, Криворізький сільський голова Г. Бойко, директор ТОВ "Рута - Плюс" В. Кузь, пошуковець загону "Плацдарм" О. Мальцев.

Після закінчення мітингу та покладання квітів до братської могили настоятель релігійної громади Святителя Миколая (парафія Горлівської Єпархії Української Православної церкви МП) отець Валерій відслужив панахиду за всіма загинувшими в роки війни солдатами і офіцерами.

Кажуть, війна не закінчиться, поки не буде захований останній солдат. В районі необхідно провести ще дуже багато пошукової роботи, і ця робота продовжується. Сьогодні вже ведеться підготовка до встановлення нового пам’ятника загиблому в роки війни льотчику Руденку, який похований на кладовищі в с. Добропілля. источник

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх