Волонтерський рух в закладах освіти м.Добропілля

Переглядів: 1828 0 28.10.2015 в 10:31:20 Новини ЦТК
Волонтерський рух в закладах освіти м.Добропілля

 

Добро і милосердя – це два крила, на яких тримається людство.

Добро – воно настільки багатостороннє, а історія благодійної діяльності настільки багата традиціями, що кожен рух, кожен крок, кожний вчинок, здійсненний заради добра, має своє визначення, навіть свою назву.

Одним із завдань волонтерського руху у школі є звернення уваги громадськості на проблему піклування про літніх людей. Так, до Міжнародного Дня людей похилого віку була проведена акція «Подаруй увагу людині похилого віку». Учнями було виготовлено листівки з привітаннями, вони запрошувалися до навчального закладу на свята. Та для таких людей головним є добре слово та посмішка тих, хто не байдужий до долі інших.

Волонтери загону є постійними учасниками соціальних та шкільних акцій: «І словом, і ділом», «Ветеранська алея», «Ветеран живе поруч», «Шляхами втрат і перемог», «Від серця до серця», «Ветеранське подвір’я», «Добро починається з тебе», «Промінь добра», «Раптом потрібна допомога», «Не будь байдужим». В школі започатковані довгострокові постійно діючі проекти з патріотичного виховання «Шануємо. Допомагаємо. Пам’ятаємо» . В школі була проведена акція «Замість квітів - ліки» . Кожного року волонтери активно беруть участь у благодійних акціях «Червоного Хреста», які спрямовані на допомогу одиноким та хворим пенсіонерам. Не забувають і про вчителів-пенсіонерів, вітають їх зі святами, ведуть цікаві розмови про колишню і сучасну школи.

Не забувають добровольці і про учнів початкових класів. Вони організовують дозвілля на перервах: грають в ігри, проводять вікторини. Не проходить жодного свята в початковій ланці без допомоги волонтерів. Діти допомагають у підготовці, прикрашуванні залу, проведенні свята. Волонтери прийняли активну участь у зборі коштів для лікування в м. Києві тяжкохворого учня 10 класу ЗОШ №19 Лисенка Олександра. В. Гюго говорив: «У цьому світі є тільки одна річ, перед якою належить схилитися, - геній, і одна річ, перед якою слід упасти на коліна - це доброта».

Надана допомога ветерану ВВВ Грицай Катерині Федотівні (вул. Базарна, 8) Працювали на присадибній ділянці, купували для неї необхідні товари в крамниці, виносили сміття.

В рамках волонтерського руху загін «Поклик» бере шефство над ветераном педагогічної праці Копаєвою Катериною Семенівною. Була надана допомога по прибиранню території біля будинку. Прибране сміття, випалена трава, перекопаний садочок. Дівчата вибілили дерева.

Надана допомога ветерану педагогічної праці Блащишиній Ользі Василівні. Переносили дрова з вулиці до сараю.

Надана допомога ветерану педагогічної праці Чіковій Вірі Яківні була надана допомога у прибиранні подвір’я, перекопана присадибна ділянка, купували для неї необхідні товари в крамниці.


Волонтерський рух в закладах освіти м.Добропілля


Волонтерський рух в закладах освіти м.Добропілля


Волонтерський рух в закладах освіти м.Добропілля


Волонтерський рух в закладах освіти м.Добропілля


Волонтерський рух в закладах освіти м.Добропілля


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх