В Доброполье состоялся семинар для представителей ОСМД

Переглядів: 1026 0 02.11.2018 в 15:00:29 Новини району
В Доброполье состоялся семинар для представителей ОСМД

Сьогодні в залі засідань виконкому Добропільської міської ради відбувся семінар для представників ОСББ за участю директора ПП «Землеупорядник» та депутата міської ради Валентини ЄФІМЦЕВОЇ, начальника відділу земельних відносин міської ради Олени ЧЕРНЕЦЬ та головного архітектора міста Сусанни АРУТЮНЯН.

Згідно статі 42 Земельного Кодексу земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Начальник відділу земельних відносин пояснила, що наразі всі земельні ділянки, які мають відношення до ОСББ, можуть знаходитись у них в постійному користування, а не у власності, адже у власність вони можуть надаватись лише за умови, що в багатоквартирному будинку 100% приватизованого житла. Зараз власником землі є громада міста Добропілля.

Депутат міської ради Валентина Олександрівна нагадала присутнім, що земельна ділянка в постійне користування може надаватись співвласникам багатоквартирного будинку для обслуговування такого будинку та забезпечення задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників та орендарів квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку. Також вона проконсультувала голів міських ОСББ щодо вартості оформлення ділянки і підкреслила, що в процесі її оформлення необхідно пам’ятати про принципи добросусідства.

Сусанна Самвелівна проінформувала голів ОСББ та їх заступників про те, що у разі встановлення на прибудинковій території багатоквартирного будинку будь-яких майданчиків (дитячих, спортивних тощо) необхідно взяти у головного архітектора Дозвіл на порушення об’єкту благоустрою та узгодити встановлення майданчику з комунальними службами міста. Вона також повідомила, що в 2015 році виконано розподіл земельних ділянок мікрорайонів Луганський та Молодіжний, а в 2016 – мікрорайону Сонячний та центральної частини міста.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх