Велике Добропілля знову попереду! Понад половини місцевих шкіл зареєструвалися у ПДН Проекту «Енергоефективні школи: нова генерація»

Переглядів: 767 0 22.11.2017 в 08:00:43 Освіта
Велике Добропілля знову попереду! Понад половини місцевих шкіл зареєструвалися у ПДН Проекту «Енергоефективні школи: нова генерація»

Сьогодні Україна впевнено крокує до енергонезалежності Держава приділяє безпрецедентну увагу підвищенню енергоефективності та реформуванню житлово-комунального господарства. Приймаються важливі законодавчі та нормативно-правові акти; діє урядова програма із сприяння населенню у впровадженні енергоефективних заходів (славнозвісна програма «теплих кредитів); вже у наступному році запрацює Фонд енергоефективності. Тобто запит на енергоефективність «зверху» - є.

Проте, щоб досягти успіху, необхідно формувати запит на енергоефективність «знизу». Саме це є головною метою інноваційного Проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація», який впроваджує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку.

15 листопада 2017 р. у рамках 5-ої хвилі Проекту відкривається уникальна онлайн-програма дистанційного навчання (ПДН) за двома навчальними курсами, схваленими Міністерством освіти і науки України: курсу за вибором «Основи енергопостачання та енергозбереження» для учнів 6-8 класів та факультативного курсу «Абетка з основ житлово-комунального управління» для учнів 9-11 класів.

Організатори забезпечують цілодобовий безкоштовний доступ до онлайн-платформи.

  • триває добір пілотних шкіл. Завдяки необмеженому покриттю через дистанційний формат навчання, участь можуть брати будь-які ЗНЗ, незалежно від їхньої локації.

Зареєструватися можна за посиланням ees.energyschool.org.ua

Четверта хвиля Проекту «Енергоефективні школи: нова генерація» (2016-2017 н.р.) виявила реальний рівень зацікавленості керівництва міст і підрозділів освіти, адміністрацій та педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних закладів у підтримці державної політики енергоефективності. Дуже добре працювали за Проектом ЗНЗ населених пунктів Донецької області, насамперед, Добропілля.

І в цьому навчальному році міська влада та освітяни Добропілля яскраво продемонстрували небайдужість, згуртованість та активну громадянську позицію: формувати запит на енергоефективність «знизу» вже готові понад половини місцевих шкіл.

Так тримати!


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх