Важная информация для лиц, которые заботятся о размере своей будущей пенсии

Переглядів: 1231 0 01.07.2018 в 15:00:49 Пенсійний фонд України
Важная информация для лиц, которые заботятся о размере своей будущей пенсии

Згідно з частиною першою статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Пунктом 3 частини першої статті 1 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) визначено, що застрахована особа – це фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок.

Пунктом 4 частини першої статті 4 Закону № 2464 фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, визначені платниками єдиного внеску.

Згідно зі статтею 6 Закону № 2464 платники єдиного внеску зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок, а також подавати обов’язкову звітність до органу доходів і зборів за основним місцем обліку платника єдиного внеску.

У разі несплати єдиного соціального внеску та неподання звітності відсутні дані щодо зарахованого страхового стажу для призначення пенсії.

Для уточнення порядку сплати єдиного внеску та подання звітності з єдиного внеску фахівці Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області рекомендують в найкоротші терміни звернутись до контролюючого органу за основним місцем обліку або скористатись Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом ІДД ДФС за адресою: zir.sfs.gov.ua.

Інформацію щодо зарахування періодів роботи до страхового стажу можливо отримати в електронному вигляді, зареєструвавшись на Веб-порталі Пенсійного фонду України за адресою: portal.pfu.gov.ua, або особисто звернувшись до органу Пенсійного фонду України.


Джерело: http://orbita.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх