В УВК№ 4 г.Доброполья отметили День крещения Киевской Руси

Переглядів: 1375 0 24.12.2016 в 10:30:14 Освіта
В УВК№ 4 г.Доброполья отметили День крещения Киевской Руси

Це свято було затверджено на державному рівні Указом Президента України в 2008 році. Хрещення Київської Русі-України – перша сходинка до духовності.

В Добропільському НВК№4 заходи щодо відзначення цього великого дня проводилися протягом 2016 року. В шкільній бібліотеці бібліотекар Булавіна Л.І оформила тематичну виставку «Хрещення Русі та його історичне значення». Вчителі початкових класів провели зі своїми учнями бесіди про історичне значення діяльності князя Володимира Великого та християнську релігію, яка вчить людей доброті, чесності, справедливості, покірності, терпінню, підтримки бідних.

У 1 класі Дудушко Т.І. вчила дітей відрізняти добро й зло, гарні справи та вчинки. У 3 класі Бабаніна С.В. розповіла учням про київських князів від Кия до Володимира, про прийняття останнім в 988 році нової віри, а також про обряд хрещення на річці Йордан, який вперше здійснив Ісус Христос. В 4 класі Рупчева Т.В. нагадала дітям, що вони є невід'ємною частинкою славного народу України, тому мають знати й вивчати його минуле.

На прикладі любові Ісуса Христа до людей керівник гуртка Кузьмініч Л.О. допомогла учням усвідомити християнське значення любові до ближніх. Учні читали вірші, розказували про християнські традиції, які вшановуються їх родинами. У 6 класі вчитель історії Грунченко Г.В. розповіла дітям про життя та діяльність найвідомішого правителя давньої російської держави Володимира-Червоне Сонечко та про його заслуги перед Вітчизною.

Восьмикласники провели гру «Щасливий випадок». Учні мали можливість перевірити свої знання з теми «Княжа Русь-Україна», виконуючи завдання конкурсів «Далі», «Дати», «Викиньте зайве», «Історичний портрет», розгадуючи ребуси. Вчитель історії Неговорова Т.М. запросила учнів 9-А класу на конференцію «Роль хрещення Русі в українській історії», а десятикласникам запропонувала інформаційну годину „Християнство за перших руських князів",

Такі заходи розвивають в учнів інтерес до історії свого народу, залучають їх до духовно-моральних цінностей, вчать розбиратися в таких поняттях, як гуманність, толерантність, доброзичливість, терплячість, а також визначати жорстоке звертання й знаходити захист від нього.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх