В селе Золотой Колодец работает фотовидеокружок "Зенит" + ФОТО

Переглядів: 843 0 11.07.2018 в 12:00:42 Творчість
В селе Золотой Колодец работает фотовидеокружок

Не зважаючи на сільський спосіб життя, в селі Золотий Колодязь люди завжди прагнули до здобутків цивілізації. Ще в 50-ті роки в селі з`явився перший телевізор, була стаціонарна кіноустановка, багато аматорів займалося фотосправою.

     Так, в 60-ті роки завдяки фотоаматору Фурсі Олександру Миколайовичу, було створено фотогурток при школі, а потім і в будинку культури села. Багато юнаків і дівчат пройшли через гурток і добре пам`ятають техніку фотографування на фотоплівку, проявку, фіксаж, ванночки з розчинами... В музеї історії села зберігаються експонати,  які ще пам`ятають руки Олександра Миколайовича та гуртківців тих часів. 

       Пройшли часи, змінилися технології та не вгасає в нових поколіннях сільських жителів потяг до мистецтва фотографії. Сучасні пристрої для фотографування є майже в кожного. Але для учасників фотовідеогуртка “Зеніт”, який так і функціонує в будинку культури с. Золотий Колодязь вже кілька десятків років фотографія та процес створення фото і відеоматеріалів це - мистецтво.

       Так, для фотостудії, що працює при  будинку культури, сільська рада придбала фотокамеру та відеопроектор. В будинку культури взимку, а в літній час - і на вулиці проводяться вечірні кіноперегляди робіт кружківців та інших фотовідеоматеріалів чи просто кінофільмів.

       Учасниками фотогуртка є місцеві юнаки і дівчата.

      Фотороботи фотомайстрів 60-70 років були використані при створенні музею історії села. На його стендах більше 500 фотокарток, а взагалі в музеї зберігається декілька тисяч фото.

       Так і спливає час… Всі ми знаємо, як важливо пам`ятати минуле, щоб було що передати нашим нащадкам, а для цього немає кращого засобу ніж сфотографувати чи зафільмувати...


Джерело: Добропільська районна рада

ComForm">
avatar
Наверх