В селах Добропольского района повысили качество предоставляемых медицинских услуг

Переглядів: 1415 0 27.12.2017 в 14:00:26 Новини охорони здоров'я
В селах Добропольского района повысили качество предоставляемых медицинских услуг

Сьогодні відбулося завершення проекту «Енергозберігаючі заходи в амбулаторії ЗПСМ селища Світле Добропільського району Донецької області. Покращення медичних послуг».

Голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна та її заступник Ірина Стрепоченко разом із Світлівським сільським головою Валентином Колосовим зустрілися в Світлівській амбулаторії з керівництвом комунального лікувально-профілактичного закладу «Добропільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» для того щоб передати медичне обладнання амбулаторіям в рамках цього проекту.

В травні місяці 2017 року була укладена угода про надання грантових коштів між Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй та громадською організацією «Радість» Світлівської сільської ради Добропільського району. Головою громадської організації є районний депутат Тетяна Дорошкевич, яка займалася проектом разом з головним спеціалістом районної ради Мариною Пітик.

Загальна вартість проекту склала 235 288 грн., кошти ЄС ПРООН – 135 600 грн, з районного бюджету виділено - 87 923 грн., а також кошти громад району - 11 765 грн..

В цілях впровадження заходів з покращення медичних послуг шляхом придбання обладнання на ці кошти було придбано:

- Апарат ультразвукової терапії Sonic-Stimu Pro UT 1041 (1шт.)

- Пеленальний стіл (3 шт.)

- Зростомір дитячий (1 шт)

- Зростомір дорослий (3 шт.)

- Отоскоп «Piccolight C» (1 шт.)

- Офтольмоскоп Piccolight (1 шт.)

- Ширма 3-х секційна (2 шт.)

- Кушетка медична (3 шт.)

- Кварц портативний (2 шт.)

- Пульсоксиметр напалений (5 шт.)

- Небулайзер – інгалятор компресорний (3 шт.)

- Апарат для УВЧ-терапії Ундатерм (2 шт.)

- Апарат ультрафіолетового опромінення «Промінь» (3 шт.)

- Таблиця для перевірки гостроти зору для далі (3 шт.)

- Електрокардіограф (1 шт.)

Підготовлений перелік медичного обладнання, було узгоджено Комунальним лікувально-профілактичним закладом «Добропільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». А також в рамках проекту відремонтовано та утеплено вхід в амбулаторію за рахунок коштів Світлівської сільської ради.

Впровадження мікропроекту дозволило створити умови для надання якісного, кваліфікованого медичного обслуговування, повного спектру спеціалізованих медичних послуг по ранньому виявленню та діагностиці хвороби без виїзду з території постійного мешканця.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх