В городе Белицкое псевдосоцработницы обокрали пенсионерку

Переглядів: 1197 0 01.02.2017 в 09:00:37 Новини поліції
В городе Белицкое псевдосоцработницы обокрали пенсионерку

Під приводом заміни «старих» грошей на «нові», жінки, які представилися соціальними працівницями, заволоділи останніми збереженнями старенької бабусі. Наразі правоохоронці встановлюють осіб, які причетні до скоєння злочину.

До Добропільського відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця м.Білецьке, який звернувся із проханням знайти правопорушниць, які напередодні  викрали гроші його матері.

Як виявилося, до 89-річної бабусі прийшли жінки, які представилися соцпрацівницями. Вони розповіли пенсіонерці, що зараз в країні триває обмін грошей і їй необхідно поміняти всі наявні в неї грошові купюри, бо вони старого зразка і тепер не діють. Далі «працівниці соціальної служби» запропонували надати їм заощадження, аби переписати номери банкнот, які в подальшому «без жодних проблем» поміняють на нові. Бідолашна бабуся винесла гроші у сумі 3 500 гривень і передала жінкам. Вони їх перерахували, записали номери купюр в свій записник та повернули пенсіонерці. Літня жінка віднесла гроші в свою схованку. Потім «соцробітниці» попросили в старенької води. Бабуся пішла на кухню, а коли повернулася в квартирі жінок вже не було. Трохи згодом, старенька вирішила переховати свої гроші, відкрила конверт, в який їх поклала, але на жінку чекав «не приємний сюрприз» - грошей в схованці не було.

Розгублена бабуся зателефонувала своєму сину і той звернувся до поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає до 5 років позбавлення волі.

Шановні громадяни! Будь ласка, пояснюйте своїм літнім родичам та дітям, що впускати до помешкання сторонніх осіб дуже небезпечно, попросіть їх дзвонити вам всякий раз, коли незнайомці стукають у двері та наполегливо просять впустити. А також звертаємося до сусідів: не повідомляйте невідомим вам особам, що поруч із вами мешкають самотні люди, бо таким чином ви наражаєте їх на небезпеку.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх