В Добропольском районе проводятся мероприятия по трудоустройству переселенцев

Переглядів: 1329 0 05.03.2015 в 10:15:40 Новини району
В Добропольском районе проводятся мероприятия по трудоустройству переселенцев

   З метою привернення уваги суспільства до проблем внутрішньо переміщених осіб, консолідації зусиль всіх сторін соціального партнерства   4 березня 2015 р. в кожному центрі зайнятості Донецької області проходять інформаційно – консультаційні заходи щодо сприяння зайнятості переселенців.  В рамках цього дня  в Добропільському міському центрі зайнятості відбулись наступні заходи:

    1. О 10,00 год. відбулась виїзна акція мобільною групою для комплексного вирішення питань працевлаштування внутрішньо переміщених осіб в гуртожитку шахти «Добропільська». У акції взяли участь фахівці центру зайнятості, голова   громадської організації «Добропільський центр молоді «Добро» - монітор Верховного комісара ООН.  Була проведена презентація послуг служби зайнятості, надана інформація про актуальні професії та потреби місцевого ринку праці, роз’яснення умов реєстрації в центрі зайнятості, набуття статусу безробітного, отримання матеріального забезпечення. Фахівцями також були надані консультації з питань трудового законодавства, проведено анкетування осіб, які вимушено полишили місця проживання.  Голова   громадської організації «Добропільський центр молоді «Добро» розповів про діяльність організації щодо підтримки переселенців, надання гуманітарної допомоги. У акції взяли участь 15 осіб.

   2. Об 11,00 год. в приміщенні Добропільського міського центру зайнятості пройшов профінформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб.   На семінарі були присутні фахівці центру зайнятості, начальник відділу праці управління соціального захисту населення Добропільської міської ради, юрисконсульт  громадської організації «Центр муніципального розвитку м.Добропілля».  Присутні, а їх було близько 30 осіб,  отримали вичерпну інформацію щодо надання соціальних послуг та матеріального забезпечення у службі зайнятості. Юрисконсульт громадської організації розповів про  гуманітарну  допомогу переселенцям від Гуманітарного штабу Фонду  Рината Ахметова «Поможем»,  представник управління соціального захисту відповіла на питання щодо надання щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання.

   3. В 14,00 відбувся тематичний семінар для сільських та селищних  рад «Організація громадських робіт, як  інструмент поліпшення ситуації на ринку праці в сільській  місцевості. Залучення до тимчасової зайнятості внутрішньо переміщених осіб». В заході прийняли участь  12 представників сільських та селищних  рад, керівництво центру зайнятості.  Організація тимчасової зайнятості в сільській місцевості важлива для розвитку територіальної громади, а  в деяких випадках це чи не єдина можливість знайти роботу місцевим мешканцям.  На семінарі обговорювались питання виділення коштів з місцевих бюджетів та Фонду соціального страхування на випадок безробіття, залучення до участі у громадських роботах безробітних, з числа переселенців, оформленні трудових відносин, згідно законодавства.

    Розв’язання питань зайнятості  переселенців складний процес, та у співпраці з громадськими організаціями, соціальними партнерами колектив Добропільського міського центру зайнятості  і надалі буде сприяти їх вирішенню і   кожний переселенець, який звернеться до служби зайнятості, отримає повний спектр необхідних послуг.

   Источник: http://dobrrda.gov.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх