В Добропольском районе прошли мероприятия, посвященные дню переселенца

Переглядів: 1384 0 07.09.2015 в 06:44:00 Новини переселенців
В Добропольском районе прошли мероприятия, посвященные дню переселенца

2 вересня 2015 року у приміщенні Добропільського міського центру зайнятості відбулася низка заходів – день відкритих дверей центру зайнятості та тренінг "Людина в період тривалої життєвої кризи" , спрямованих на вирішення питань сприяння працевлаштуванню вимушено переміщених осіб у Донецькій області, привертання уваги суспільства, всіх сторін соціального партнерства до проблем людей, які змушені були покинути свої домівки.

На дні відкритих дверей, крім фахівців центру зайнятості та безробітних, взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій. Зокрема, голова громадської організації «Добропільська організація молоді «Добро» Володимир Орос та координатор громадської організації «Людина у біді» Карина Павлова повідомили про те, як громадськість може допомогти у вирішенні багатьох питань, а саме: отримання гуманітарної допомоги, участі у різноманітних тренінгах, спрямованих на розвиток півдприємництва тощо.

Секретар Святогорівської селищної ради Тетяна Авраменко надала детальну інформацію про механізм реєстрації внутрішньо переміщених осіб на території Добропільського району, можливості отримання помешкань та вирішення інших побутових питань.

В свою чергу, фахівці дорбропільського міського центру зайнятості розповіли про послуги, які надає служба зайнятості своїм клієнтам, такі як: організація професійного навчання, громадських та тимчасових робіт, проведення виїзних акцій на підприємства, які мають на меті ознайомлення безробітних з умовами праці на конкретних підприємствах, сприяння безробітним в організації підприємницької діяльності.

Окрім отримання інформаційних послуг, багато людей, які вимушено покинули свої домівки, потребують психологічної підтримки, тому цього ж дня профконсультантом центру зайнятості Наталею Кузьміною для вимушено переміщених осіб було проведено тренінг «Людина в період тривалої життєвої кризи». Мета його полягала в тому, щоб актуалізувати психолоргічні ресурси людини, визначивши головні стратегії боротьби зі стресом та спробувати побудувати алгоритм власного працевлаштування через систему позитивного мислення.   


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх