В Добропольском районе подвели итоги добрых дел

Переглядів: 1125 0 01.01.2018 в 10:00:50 Новини району
В Добропольском районе подвели итоги добрых дел

Останніми днями грудня влада Добропільського району підводила підсумки року, аналізувала, планувала дещо на майбутнє. Є задоволення від зробленого, від дієвого партнерства з підприємствами ПрАТ «Глини Донбасу» (генеральний директор Ткач І.В.), ПАТ «Веско», ПрАТ «Огнеупорнеруд» (генеральний директор Цимарман В.Є.). Соціальні контракти з ними забезпечили реалізацію соціально- економічних програм з розвитку об’єктів соціальної інфраструктури,розвитку освіти, спорту, культури, громадських організацій тощо.

Голова громадської організації «Добре поле» Любов Марченко повідомила про деякі проекти, які вдалось втілити в життя.

Так, відділ освіти цілком реалізував найбільш значний проект «Надія Донеччини», що дав можливість сотням дітей розкрити свої здібності, поширити коло інтересів та захоплень, навчитися використовувати сучасні інформаційні технології, оволодіти культурою спілкування, вмінням надати інформацію. Конференція Малої академії наук, школа юних лідерів, журналістів, конкурси «Творче диво Добропільщини», естрадної та української народної пісні, танцювальних колективів «Майданс – Добропільщина», юних ерудитів «Інтелект – шанс» (за його підсумками щорічно троє переможців отримують стипендії від ПрАТ «Глини Донбасу»), конкурси дошкільнят «Дитинство співає», «Міні – мен», «Чарівні фарби» вражають колоритом, піднесенням, чудовою атмосферою. 

Значно покращено оснащення кабінетів з військової підготовки «Захист Вітчизни». Захоплюючими були конкурси «Майбутній воїн», «Джура», «Класний керівник року», «Кращий учитель року». Цього року відділ освіти отримав методичну літературу для навчання дітей з психо – фізичними порушеннями, бібліотеки – передплату на журнал «Шкільна бібліотека», для всіх шкіл – журнал «Оборонний вісник». Обов’язково від цих підприємств діти отримують новорічні подарунки. 

Керівники комунального закладу «Районна дитячо-юнацька спортивна школа» (Юрченко М.П.) та сектор у справах сім’ї, молоді та спорту (Савіна К.С.) достатньо зробили для залучення до занять фізкультурою та спортом дітей різної вікової категорії та молоді, розвитку їх фізичних здібностей, вдосконалення спортивної майстерності. Турніри з міні-футболу, легкоатлетичний крос, спортивно-масові заходи у пришкільних таборах, змагання з футболу з нагоди Дня незалежності, Дня фізичної культури та спорту, свято Дитинства, День молоді завжди збирають велике коло прихильників спорту. Співпраця цих двох підрозділів є дуже продуктивною та ефективною. Цього року спортсмени отримали футбольні м’ячі, комплекти дитячої футбольної форми та спортивної форми для дорослих, волейбольні сітки. 

Суттєва підтримка територіальному центру соціального обслуговування (Болотова М.С.) дозволила вирішити питання з придбанням велосипедів соціальним працівникам, засобів реабілітації для громадян з обмеженими фізичними можливостями. 

Заходи відділення денного перебування територіального центру («Мелодії моєї молодості», «Цікаві сторінки історії села», «Краю мій рідний», «Іде на зустріч юним мудрість сивочола» та ще 11 подібних зустрічей) допомагають одиноким людям відчути увагу, піклування, позбутися самотності, поспілкуватися з односельцями. Вони з задоволенням демонструють свою декоративно-прикладну майстерність, кулінарні здібності, чудово виконують пісні, декламують вірші. До цих заходів долучаються фахівці пенсійного фонду, управління соціального захисту, райздраву, громадська організація «Добре поле», районної жіночої організації, ради ветеранів, депутати різних рівнів. Керівництво райдержадміністрації, районної ради, селищної та сільських рад не залишають поза увагою зустрічі з людьми похилого віку. 

Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (Родіонова О.В.), служба у справах дітей Добропільської райдержадміністрації (Бібля В.В.) зробили дійсно родинне свято- фестиваль «У колі родини». 

До початку нового учбового року дітям пільгової категорії були вручені канцелярські набори. Важливим є конкурс для дітей з обмеженими можливостями, що дає дітям змогу проявити свої здібності. 

Відділ культури та туризму Добропільської райдержадміністрації (Літвінова Ю.М.), районна центральна бібліотека (Чикар С.В.) плідно працюють на виконанням програми «Культура і туризм». Ці служби завжди приєднуються до районних заходів, що проводять їх колеги. 

Улюбленим став дитячий фестиваль «Добропільські дзвіночки». Про це свідчить щорічне збільшення його учасників, зростання виконавчої майстерності. Колоритний фестиваль сімейної народної творчості «Весела родина», фольклорний фестиваль «Роде наш красний» вразили всіх учасників та присутніх масштабністю, колоритом, душевною атмосферою, високим рівнем виконання, уважним ставленням до колективів з інших районів. Конкурси «Найкращий читач року», «Мої корені на Добропільській землі» підвищують авторитет бібліотечної справи, про що йшла мова на святі «Скарбниця мудрості віків – бібліотека». 

Солдатські вдови, учасники війни отримують продовольчі набори, передплату на газети «Новий шлях», «Ветеран Донбасу». Передплата надається також активістам ветеранського та жіночого рухів. Районна жіноча організація (Наровілова Л.В.) має великий авторитет в районі, в селах. Немає байдужих на святі «Неповторна материнська доля», до підготовки та проведення приєднуються все більше прихильників уславлення жінки – матері, трудівниці, рукодільниці. 

Про свої справи, мрії, досягнення розказують жінки на зустрічах жіночого активу, найкращих рукодільниць «Під вітрилами натхнення». 

До дня Святого Миколая більше 60 діточок отримали подарунки за їх власним бажанням від депутатів усіх рівнів, керівників відділів, підприємств фермерських господарств, співробітників райдержадміністрації та районної ради. 

На всіх заходах всі учасники завжди отримують нагороди, подарунки як визначення тієї роботи, яку вони вклали. 

Збільшилась участь аматорських, спортивних колективів у обласних, міжрегіональних, всеукраїнських заходах, навіть у міжнародному фестивалі у м.Прага. Все здійснюється за допомогою соціальних контрактів. 

У разі надзвичайних ситуацій теж є допомога – ремонт водогону з свердловини № 914 ділянки № 5 села Золотий Колодязь. 

«Вже підписані угоди про соціальне партнерство, затверджені плани на 2018 рік, - повідомила Любов Марченко. - Тож бажаємо усім миру, щасливих миттєвостей, творчої та натхненної праці, любові та благополуччя кожній людині – від малого до найстаршого».


Джерело: http://ddk.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх