В Добропольском районе подсчитали... сурков

Переглядів: 1379 0 15.07.2016 в 06:45:52 Новини району
В Добропольском районе подсчитали... сурков

З метою забезпечення контролю за організацією та порядком проведення обліків, отримання достовірних даних щодо чисельності диких тварин, представники департаменту екології та природних ресурсів взяли участь у таксації байбака, яка проводилась на території 8 єгерських обходів Добропільського р-ну КП «МРГ УРТА Добропільського району». 
За підсумками таксації загальна численність байбака на теперішній час по всім єгерським обходам Добропільського району складає 13 762 особини. Найбільші колонії байбака спостерігаються на території Криворізьської, Шиловської, Золотоколодязьської, Ганнівської, Новоторецької та Октябрської сільських рад (1,4,5,7 та 8 єгерські обходи).
Бабак степовий, або байба́к, або степовий сурок - вид гризунів роду бабаків родини білячих. Довжина тіла байбака 50-70 см; довжина хвоста без кінцевого волосся 10-15 см. Тіло у них товсте, незграбне, на коротких, сильних ногах. Голова велика, сплощена, з мало помітними вушними раковинами, шия коротка. Від інших сурків байбака легко відрізнити по короткому хвосту, низькому і дуже щільному хутру, а також одноманітному піщано-жовтому забарвленню. Від домішки темного волосся спина покрита бурими або чорнуватими рівними брижами, що згущуються у потилиці і на верхній частині голови. Щоки і боки шиї світло руді. Нижня частина тіла і лапи охристо-жовтуватого кольору. Кінець хвоста темно бурий.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх