В Добропольском районе патриотизм у детей прививается в семье

Переглядів: 1214 0 30.03.2017 в 08:00:49 Суспільство
В Добропольском районе патриотизм у детей прививается в семье

Для українського народу патріотизм був і є найбільшою національною цінністю. Тому серед патріотичних завдань, що стоять перед нами – є виховання свідомого громадянина – патріота своєї держави. Рішення цього завдання неможливе без активної підтримки батьків.

28-го березня на базі дошкільного навчального закладу № 25 «Радість» смт. Новодонецьке пройшла зустріч методичного об’єднання музичних керівників м. Добропілля на тему «Роль родини у музичному вихованні дітей дошкільного віку з національно-патріотичного спрямування». Розглядалось питання організації спільної роботи з родинами, педагогами та дітьми.

Щастя малюків, сонячні усмішки на їхніх обличчях  цілковито в наших руках – в руках педагогів та батьків. Ми, дорослі, відповідальні за щасливе майбутнє дітей, за здійснення їхніх мрій і сподівань, але також відповідальні за те, щоб дитина не забувала свої національні святині.  На цьому методичному об’єднанні батьки стали безпосередніми активними учасниками, адже запорукою успіху при вихованні у дитини патріотизму, толерантності, любові до Батьківщини є співпраця дошкільного закладу та батьків.

Учасники МО були в захваті від талановитих виступів родин. Був представлений вокальний номер батька з сином з піснею К. Скрябіна «Мамо» (родина Парашинець). Виступ викликав ніжні почуття у слухачів,  а у деяких на очі навертались сльози. Доречною, актуальною у виконанні сім’ї Снігурових була українська народна гумореска «Неслухняна Неля». В гуморесці сім’я підкреслила, що виховання дитини починається з колиски. Зі зворушливою танцювальною композицією «Скрипаль» виступила сім’я Мукасєєвих. Жартівливу українську народну пісню «А мій милий, чорнобривий» було вдало виконано і драматизовано родинами Кривич та Новомлинець.

Музичне спілкування  мами М. Морозової з сином в жартівливій пісні «Ой, під вишнею, під черешнею» було побудовано на спільній діяльності, партнерстві, відчувався духовний зв’язок між найріднішими людьми.

Краяла душу, викликала почуття гордості за свій народ, його велику культуру, національні традиції заключна композиція з рушниками, виконана співробітниками закладу та дітьми. В ній ще раз підкреслено, що український рушник – оберег наших родин, невід’ємна частина життя. 

Дане дійство показало, що найліпшим прикладом для своїх дітей є самі батьки. Вони є основним джерелом істини для дитини. Любов до музики, до традицій українського народу, прищеплена в дитинстві, може стати міцною основою подальших досягнень та успіхів дитини. Тож завжди кажемо батькам: «Підтримайте свою дитину, допоможіть їй розкрити себе, а перед усім, виховуйте гідних громадян своєї Батьківщини».


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх