В Добропольском районе активно продолжается курс к объединению территориальных громад

Переглядів: 1354 0 07.07.2017 в 12:00:51 Новини району
В Добропольском районе активно продолжается курс к объединению территориальных громад

Курс до об’єднання територіальних громад в області активно триває. Станом на 30 червня поточного року у Білозерській міській (Білозерська міська та Нововодянська сільська ради), Новодонецькій селищній (Новодонецька селищна, Іверська сільська, Степанівська сільська, Криничанська сільська, Веселогірська сільська та Спасько-Михайлівська сільська ради) та Андріївській сільській (Андріївська сільська та Сергіївська сільська ради) територіальних громадах закінчується процес добровільного об’єднання.

Схвалені проекти рішень, про добровільне об’єднання громад, надані до облдержадміністрації для отримання позитивного висновку. Після перших виборів громади розпочнуть розвиток за новими підходами та правилами, отримають реальні повноваження, суттєві ресурси та преференції від держави, а ще – самостійність у прийнятті рішень.

Білозерська та Новодонецька об’єднані територіальні громади мають складний адміністративно-територіальний устрій, який потребує змін.

На шляху до реалізації однієї з найважливіших реформ в Україні, пов’язаною з децентралізацією, завдання влади – допомогти об’єднаним територіальним громадам, проконсультувати їх з правових, економічних, соціальних питань, надати сприяння у процесі формування бюджетів.

 


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх