В Добропольской Центральной городской библиотеке состоялась презентация сборника донбасского поэта Николая Шмеля + ФОТО

Переглядів: 1200 0 28.10.2015 в 20:09:55 Новини бібліотек
В Добропольской Центральной городской библиотеке состоялась презентация сборника донбасского поэта Николая Шмеля + ФОТО

   27 жовтня у читальному залі Добропільської Центральної міської бібліотеки відбулася вагома подія у культурному житті нашого міста – презентація нової збірки донбаського поета Миколи Джмеля.

   На зустріч були запрошені учні 8 класу НВК-ліцею разом з класним керівником Є. В. Килимник, а також дорослі читачі.

   Микола Олександрович Джміль (Сергієнко) народився в Артемівському районі, у селі Отрадівка. Маючи технічну освіту, він все життя відчував потяг до творчості, але друкуватися почав не так давно. Його перша збірка «Долоні сонця» побачила світ у 2005 році, друга збірка поезій «Джерело істини» вийшла у 2008 році, а з третьою автор завітав до нас. Вона має назву «Коло». Микола Олександрович ще у передмові пояснює, що саме так називали наші пращури зимове світило. І саме звідти – «холод», «коляда», «колядка». Провідними темами його творчості стали любов до рідної землі, до неньки-України, до любої серцю української мови, до ближнього і всього сущого на землі.

   Незважаючи на таку серйозність тем, наш гість виявився напрочуд легким і приємним співбесідником, який спілкувався з аудиторією на рівних, зумів знайти «ключики» до дитячих душ, достукатися до їхніх почуттів. Свій поетичний урок Микола Олександрович присвятив темі духовності, і поступово підвів учнів до думки, що духовність не у дотриманні обрядів, не у рівні освіченості, а у тому, наскільки людина близька до ідеалів добра і справедливості, наскільки вона багата душевно, наскільки щедра і порядна.

   Особливо зачепили за живе вірші «Мамо спить», уривок з поеми «Пори року» про осінь, «Молитва» та інші. Під враженням перебували всі учасники зустрічі, а загальні враження висловила голова Добропільського поетичного клубу Ірина Іванівна Калініна: «Вірші беруть за душу і торкаються всього важливого для людини, незалежно від її національності чи віросповідання, і ми дуже цінуємо, що такий майстер слова приїхав до нас у Добропілля». І. І. Калініна подарувала Миколі Джмелю дві збірки наших авторів, «Крила надії» та «На крилах надії», а також запросила його у майбутньому відвідати одне із засідань клубу.

   Прощання з поетом було теплим і дружнім, а на згадку про цю зустріч автор на прохання директора ЦБС О. В. Ладченко підписав для всіх бібліотек системи екземпляри своєї нової збірки «Коло».

   О. Супрядкіна, бібліотекар відділу обслуговування ЦМБ

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх