В добропольской ЦГБ проходит выставка "Февральский снег весною пахнет"

Переглядів: 1313 0 15.02.2016 в 07:13:04 Новини бібліотек
В добропольской ЦГБ проходит выставка

   15 лютого весь православний світ відзначає один з найбільш значних празників у церковному календарі – Стрітення. Це – свято сорокового дня від народження Ісуса Христа, день принесення Святою Дівою Марією сина до Єрусалимського Храму.

   До цього православного свята у читальному залі Добропільської ЦМБ увазі відвідувачів підготовлено книжкову народознавчу виставку «Лютневий сніг весною пахне», яка містить три розділи.

   Перший з них має назву «Віра зцілить ваші душі», в ньому експонується література, що дозволить повніше ознайомитися з християнським підґрунтям Стрітення, що містить інформацію про духовне підґрунтя свята.

   Розділ «Земля споконвічних святинь» ознайомить вас з традиціями іконопису в Україні, зокрема з роботами українських майстрів, присвяченими події принесення малюка Іісуса Христа до Єрусалимського храму.

   Найповніше представлено третій розділ – «Глибина народних звичаїв». У народі Стрітення здавна символізує зустріч зими з весною. З цим святом пов’язано багато прикмет, за якими можна буде судити про хід цілого року. Для віруючих обов’язковим у цей день є похід до церкви за свічкою-оберегом і свяченою водою. Свічка весь рік буде оберегом дому від вогню і блискавки, а вода буде мати цілющі властивості.

   Ще однією особливістю свята було ворожіння. Напередодні свята на ніч ставили на поріг тарілочку з зерном, і якщо вранці на ньому з’являлася роса, то рік буде врожайний і багатий.

   Запрошуємо Вас на виставку!


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх