В Доброполье задержали мужчину с 25 патронами

Переглядів: 1667 0 22.04.2016 в 17:16:43 Новини поліції
В Доброполье задержали мужчину с 25 патронами

За минулу добу правоохоронці знову викрили незаконних власників зброї та боєприпасів

Впродовж доби працівники поліції Красноармійської оперативної зони вилучили у місцевих мешканців холодну зброю, вибухонебезпечні предмети та набої. По всім фактам відкриті кримінальні впровадження.

Співробітники поліції продовжують щодня виявляти та вилучати боєприпаси та зброю, яка незаконно знаходиться у громадян. Тільки за минулу добу під час проведення оперативно-розшукових дій правоохоронцями було задокументовано 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами.

Так, в Димитрові,  співробітники превентивної служби під час несення служби на території обслуговування зупинили 65-річного місцевого мешканця, який вживав алкогольні напої біля супермаркету. При складанні адміністративного протоколу за ст. 178 КоАП України у правопорушника під час поверхневого огляду особистих речей, в кармані брюк, був виявлений та вилучений металевий предмет за зовнішнім виглядом схожий на гранату Ф-1 без запалу. Зі слов зловмисника боєприпас він знайшов приблизно три тижні потому у лісосмузі та залишив собі "на всякий випадок".

Цієї ж доби у місті Добропілля працівники поліції, реалізуючи оперативну інформацію, затримали 51-річного місцевого мешканця та вилучили у нього 25 патронів калібру 5,45 мм. Чоловік пояснив, що знайшов їх сьогодні вранці і просто не встиг здати боєприпаси до поліції.

В обох випадках  боєприпаси вилучені та направлені на експертизу, після проведення якої буде дана остаточна правова оцінка діянням правопорушників.

У відношенні правопорушників відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Чоловікам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Крім того, співробітниками Красноармійської оперативної зони за минулу добу виявлено два факти незаконного зберігання холодної зброї.

Так, до чергової частини Красноармійського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від інспектора патрульної служби про те, що під час відпрацювання автовокзалу, затримано 53-річного жителя Київської області за підозрою в незаконному перевезенні та зберіганні холодної зброї. При перевірці особистих речей у чоловіка дійсно був вилучений ніж, виготовлений з характерними ознаками холодної зброї. Зловмисник пояснив, що холодну зброю йому подарували.

Цього ж дня, під час відпрацювання міста Авдіївка правоохоронці виявили у 33-річного місцевого мешканця ніж кустарного виробництва. Чоловік пояснив, що він знайшов небезпечний предмет та вирішив залишити собі.

Вищевказані події зареєстровані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст.263 КК України. Триває слідство.

Нагадуємо, при знаходженні зброї, боєприпасів або вибухових речовин негайно звертайтеся до поліції. Добровільна здача небезпечних предметів звільняє від кримінальної відповідальності. Цим ви можете уникнути проблем із законом для себе і запобігти тяжким наслідкам для оточуючих.

 

Добропільське відділення поліції

Красноармійського відділу поліції

ГУ НП в Донецькій області


В Доброполье задержали мужчину с 25 патронами


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх