В Доброполье введен Единый реестр должников

Переглядів: 1859 0 10.02.2017 в 08:00:55 Новини місцевої влади
В Доброполье введен Единый реестр должников

Добропільський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області доводить до відома  нововведення, що кардинально змінює підхід до забезпечення виконання рішення і запобігання відчуженню боржниками активів. Це — впровадження Єдиного реєстру боржників.

У реєстрі в режимі реального часу надаватиметься інформація про боржників, які мають невиконані майнові зобов’язання. Цей реєстр буде розміщений на веб-сайті Мін’юсту. Нотаріуси та інші органи, що здійснюють реєстрацію майна, державні реєстратори речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, до яких з метою укладення угоди щодо відчуження майна звернувся боржник, внесений до згаданого реєстру, будуть зобов’язані відмовляти у вчиненні реєстраційних дій навіть у тому випадку, якщо в них буде відсутня інформація про накладення виконавцем арешту на кошти або майно боржника. При цьому, такі органи в день звернення боржника зобов’язані повідомити  державного виконавця про майно, щодо відчуження якого звернувся боржник.

Виконавець не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення зобов'язаний прийняти рішення про накладення арешту на майно в порядку, визначеному статтею 56 цього Закону, та направити відповідну постанову нотаріусу, органам, що здійснюють реєстрацію майна, не пізніше наступного робочого дня з дня їх винесення.

Укладення угоди стосовно майна боржника з порушенням указаного порядку, якщо така угода унеможливила задоволення вимог стягувача за рахунок майна боржника, є підставою для визнання такої угоди недійсною.


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх