В Доброполье утвержден План действий устойчивого энергетического развития до 2020 года

Переглядів: 1190 0 04.07.2017 в 14:00:33
В Доброполье утвержден План действий устойчивого энергетического развития до 2020 года

Більше половини викидів вуглекислого газу утворюються в містах і самими містами. 80% населення живе та працює у містах, де споживається більше 80% енергії.

Враховуючи важливість даної проблеми та її наслідків для міста Добропілля й країни в цілому, у 2014 році місто приєдналось до міжнародної ініціативи Європейської Комісії — Угоди мерів. Угода мерів охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність і нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Відповідно до цих зобов’язань, підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Підписавши Угоду мерів, Добропілля з одного боку отримало унікальну нагоду повністю трансформувати всю місцеву енергетику відповідно до принципів сталого енергетичного розвитку з використанням усього наявного досвіду міст Європи, а з іншого - взяло на себе низку зобов’язань, які вимагають мобілізації всього наявного людського та ресурсного потенціалу в місті з метою забезпечення належного рівня енергетичної безпеки. Для досягнення цієї мети місто в 2016 році розробило План дій зі сталого енергетичного розвитку до 2020 року (надалі — ПДСЕР), який був затверджений рішенням сесії Добропілької міської ради від 20.04.2016 № 7/8-23. Підписавши Угоду мерів, м. Добропілля показало свої прагнення до готовності акумулювати всі можливі людські й фінансові ресурси з метою забезпечення сталого енергоефективного розвитку на найвищому європейському рівні.

27 вересня 2016 року Єврокомісія прийняла ПДСЕР м. Добропілля та включила до онлайн-каталогу Єврокомісії. Він містить інформацію про результати та досягнення впровадження всіх Планів дій зі сталого енергетичного розвитку, прийнятих і схвалених цією інституцією. Відповідь від Єврокомісії про схвалення ПДСЕР місто отримало 28 червня 2017 року.


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх